About: Suicidální pacient a terapeutická intervence     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sebevražda je komplexní lidské chování, jehož podstata je biologická, sociologická a psychologická. Je osmou nejčastější příčinou smrti u dospělých a druhou nejčastější příčinou smrti ve věkovém období 15 až 24 let. Sezónní nejvyšší výskyt sebevražd je pozorován během pozdního jara a druhý, nižší výkyv v počtu sebevražd je v podzimním období. U více než 90 % osob s dokončenou sebevraždou je diagnostikováno závažné duševní onemocnění a u 50 % je v době sebevraždy přítomna deprese. Téměř jedna třetina sebevražd je spojena s chronickým alkoholismem, schizofrenií nebo úzkostnými poruchami. Asi 5 % dokonaných sebevražd je spojeno se závažnou tělesnou nemocí. Lékaři by si měli být vědomi možnosti suicidálního jednání u jakéhokoliv pacienta s duševní poruchou, zvláště je-li doprovázeno depresivní symptomatikou. Mnoho suicidálních nemocných chce mluvit o suicidálních myšlenkách, pokud se na ně psychiatr zeptá. Často se však nemocný takových myšlenek obává a v souvislosti s nimi má pocity viny. Úlevu může nemo
  • Sebevražda je komplexní lidské chování, jehož podstata je biologická, sociologická a psychologická. Je osmou nejčastější příčinou smrti u dospělých a druhou nejčastější příčinou smrti ve věkovém období 15 až 24 let. Sezónní nejvyšší výskyt sebevražd je pozorován během pozdního jara a druhý, nižší výkyv v počtu sebevražd je v podzimním období. U více než 90 % osob s dokončenou sebevraždou je diagnostikováno závažné duševní onemocnění a u 50 % je v době sebevraždy přítomna deprese. Téměř jedna třetina sebevražd je spojena s chronickým alkoholismem, schizofrenií nebo úzkostnými poruchami. Asi 5 % dokonaných sebevražd je spojeno se závažnou tělesnou nemocí. Lékaři by si měli být vědomi možnosti suicidálního jednání u jakéhokoliv pacienta s duševní poruchou, zvláště je-li doprovázeno depresivní symptomatikou. Mnoho suicidálních nemocných chce mluvit o suicidálních myšlenkách, pokud se na ně psychiatr zeptá. Často se však nemocný takových myšlenek obává a v souvislosti s nimi má pocity viny. Úlevu může nemo (cs)
  • Suicide is a complex human behavior with biological, sociological, and psychological roots. It is the eighth most frequent cause of death for adults and the second leading cause of death for persons between ages 15 and 24. Suicide rates tend to peak during the late spring and have a smaller secondary peak in the fall. More than 90 % of suicide completers had a major psychiatric illness and half were clinically depressed at the time of the act. Nearly one-third of suicides occur in persons with chronic alcoholism; schizophrenia, anxiety disorders. About 5% of suicide completers have serious physical illness at the time of suicide. The clinician should be alert to the possibility of suicide in any psychiatric patient, especially a patient who is depressed or has a depressed affect. Most suicidal patients are willing to discuss their thoughts with a psychiatrist if asked, but are often fearful and even feel guilty about having suicidal thoughts. Giving the patient an opportunity to discuss them may itsel (en)
Title
  • Suicidální pacient a terapeutická intervence
  • Suicidal patient and therapeutic intervention (en)
  • Suicidální pacient a terapeutická intervence (cs)
skos:prefLabel
  • Suicidální pacient a terapeutická intervence
  • Suicidal patient and therapeutic intervention (en)
  • Suicidální pacient a terapeutická intervence (cs)
skos:notation
  • RIV/00023752:_____/08:00000823!RIV09-MSM-00023752
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0517)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 398323
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023752:_____/08:00000823
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • suicide; risk; assessment; therapeutic alliance; hospitalization; medication; clinical management (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1958780AF498]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Psychiatrie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Praško, Ján
issn
  • 1211-7579
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software