About: Evropští fotografové v Japonsku a Japonsko v evropské fotografii druhé poloviny 19.století     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • První fotografie Japonska a jeho obyvatel pocházejí většinou od evropských a amerických fotografů. První snímky pořídil v letech 1853 a 1854 Eliphalet Brown, jen o málo později. se v dobových ilustrovaných časopisech objevily ilustrace přibližující tuto zemi, za jejichž předlohy sloužily snímky Augusta Sachlera, Johna Wilsona nebo Pierra Rossiera. Největší vliv na rozvoj fotografie v Japonsku měl Felice Beato, který položil základy pro úspěšnou topografickou fotografii pohledů na známá místa, věnoval se i aranžovaným studiovým portrétům krasavic či, elegánů. S formováním japonské fotografie jsou spjati i tři fotografové pocházející z Rakouska-Uherska, Wilhelm Burger, Michael Moser a také chomutovský rodák Raimund von Stillfried-Ratenicz, který v Japonsku působil od konce šedesátých let až do roku 1883. Stillfried vytvořil řadu vynikajících záběrů na známá místa z celého Japonska, ale i vynikající portréty krasavic, které se ve své době staly nejžádanějším uměleckým artiklem.
  • První fotografie Japonska a jeho obyvatel pocházejí většinou od evropských a amerických fotografů. První snímky pořídil v letech 1853 a 1854 Eliphalet Brown, jen o málo později. se v dobových ilustrovaných časopisech objevily ilustrace přibližující tuto zemi, za jejichž předlohy sloužily snímky Augusta Sachlera, Johna Wilsona nebo Pierra Rossiera. Největší vliv na rozvoj fotografie v Japonsku měl Felice Beato, který položil základy pro úspěšnou topografickou fotografii pohledů na známá místa, věnoval se i aranžovaným studiovým portrétům krasavic či, elegánů. S formováním japonské fotografie jsou spjati i tři fotografové pocházející z Rakouska-Uherska, Wilhelm Burger, Michael Moser a také chomutovský rodák Raimund von Stillfried-Ratenicz, který v Japonsku působil od konce šedesátých let až do roku 1883. Stillfried vytvořil řadu vynikajících záběrů na známá místa z celého Japonska, ale i vynikající portréty krasavic, které se ve své době staly nejžádanějším uměleckým artiklem. (cs)
  • The first photographs of Japan and Japanese people were mainly taken by European and American photographers. The very first pictures were made by Eliphalet Brown in 1854. Shortly after that, the contemporary illustrated magazines published illustrations of Japan, based on photos made by A. Sachler, J. Wilson or P. Rossier. The most influential person in the Japanese photography development was Felice Beato; first, he laid the foundations for widely successful topographic pictures, giving the view of well-known places, second, he concentrated on arranged studio portraits of contemporary beauties and elegant men. The process of shaping Japanese photography is closely linked with names of three photographers, all coming from Austro-hungarian empire: Wilhem Burger, Michael Moser and Chomutov-born Raimund von Stillfried- Ratenicz. Stillfried, who was working in Japan from 1860´s to 1883, produced a number of marvelous views of well-known places from all over Japan and notable portraits of beauties. (en)
Title
  • Evropští fotografové v Japonsku a Japonsko v evropské fotografii druhé poloviny 19.století
  • Evropští fotografové v Japonsku a Japonsko v evropské fotografii druhé poloviny 19.století (cs)
  • European Photographs in Japan and Japan in the European Photography in the second half of the 19th century (en)
skos:prefLabel
  • Evropští fotografové v Japonsku a Japonsko v evropské fotografii druhé poloviny 19.století
  • Evropští fotografové v Japonsku a Japonsko v evropské fotografii druhé poloviny 19.století (cs)
  • European Photographs in Japan and Japan in the European Photography in the second half of the 19th century (en)
skos:notation
  • RIV/00023442:_____/08:#0000087!RIV09-GA0-00023442
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA408/06/1313)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 367027
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023442:_____/08:#0000087
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Art History; photography; Japan; China; 19th century; albumen prints; Czech collections (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2238D6BBAB24]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Cizí, jiné, exotické v české kultuře 19. století
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Suchomel, Filip
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Academia – KLP
https://schema.org/isbn
  • 978-80-200-1584-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 44 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software