About: Supergenní Cu mineralizace z Mědníku na Měděnci, Krušné hory (Česká republika)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zajímavá (sub)recentní supergení Cu-Zn minerální asociace byla nalezena v opuštěné štole %22Země zaslíbená%22 na vrchu Mědník, Měděnec, Krušné hory, Česká republika. Minerály izomorfní řady serpierit - devillin vytvářejí světle až jasně modré sférické agregáty o velikosti do 2 mm tvořené tence tabulkovitými až jehlicovitými krystaly. Brochantit tvoří zelené nepravidelné krystalické povlaky o velikosti do 2 mm a prizmatické krystaly do 0.2 mm. Vzácný woodwardit tvoří světle zelenavě modré povlaky na ploše do 2 x 5 mm. Aurichalcit se vyskytuje jako vzácné drobné světle modré polokulovité agregáty o průměru do 0.5 mm. Rosasit vytváří vzácné světle zelené polokulovité agregáty o průměru do 0.2 mm. Smithsonit se vyskytuje jako bílé, velmi slabé povlaky a drobné polokulovité agregáty. Rentgenová prášková data, zpřesněné parametry základní cely a kvantitativní chemické složení zjištěných minerálních fází je podáno v této práci.
  • Zajímavá (sub)recentní supergení Cu-Zn minerální asociace byla nalezena v opuštěné štole %22Země zaslíbená%22 na vrchu Mědník, Měděnec, Krušné hory, Česká republika. Minerály izomorfní řady serpierit - devillin vytvářejí světle až jasně modré sférické agregáty o velikosti do 2 mm tvořené tence tabulkovitými až jehlicovitými krystaly. Brochantit tvoří zelené nepravidelné krystalické povlaky o velikosti do 2 mm a prizmatické krystaly do 0.2 mm. Vzácný woodwardit tvoří světle zelenavě modré povlaky na ploše do 2 x 5 mm. Aurichalcit se vyskytuje jako vzácné drobné světle modré polokulovité agregáty o průměru do 0.5 mm. Rosasit vytváří vzácné světle zelené polokulovité agregáty o průměru do 0.2 mm. Smithsonit se vyskytuje jako bílé, velmi slabé povlaky a drobné polokulovité agregáty. Rentgenová prášková data, zpřesněné parametry základní cely a kvantitativní chemické složení zjištěných minerálních fází je podáno v této práci. (cs)
  • An interesting (sub)recent supergene Cu-Zn mineral association was found at the abandoned gallery %22Země zaslíbená%22 at the Mědník hill, Měděnec, Krušné hory Mountains, Czech Republic. Minerals of the serpierite - devillite solid solution form light to pale blue spherical aggregates up to 2 mm in size composed by thin tabular to acicular crystals. Brochantite forms green irregular crystalline coatings up to 2 mm in size and prismatic crystals up to 0.2 mm. Rare woodwardite forms thin light greenish blue coatings at the area up to 2 x 5 mm. Aurichalcite occurs as rare tiny light blue hemispherical aggregates with diameter up to 0.5 mm. Rosasite forms rare light green hemispherical aggregates with diameter up to 0.2 mm. Smithsonite occurs as white very thin coatings and tiny hemispherical aggregates. X-ray powder diffraction patterns, refined unit-cell parameters and quantitative chemical composition for determined mineral phases are given in the paper. (en)
Title
  • Supergenní Cu mineralizace z Mědníku na Měděnci, Krušné hory (Česká republika)
  • Supergenní Cu mineralizace z Mědníku na Měděnci, Krušné hory (Česká republika) (cs)
  • Supergene Cu mineralization from the Mědník hill near Měděnec, Krušné hory Mountains (Czech Republic) (en)
skos:prefLabel
  • Supergenní Cu mineralizace z Mědníku na Měděnci, Krušné hory (Česká republika)
  • Supergenní Cu mineralizace z Mědníku na Měděnci, Krušné hory (Česká republika) (cs)
  • Supergene Cu mineralization from the Mědník hill near Měděnec, Krušné hory Mountains (Czech Republic) (en)
skos:notation
  • RIV/00023272:_____/12:#0001803!RIV13-MK0-00023272
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, R
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 172459
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023272:_____/12:#0001803
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Cu mineralization; weathering; powder X-ray diffraction data; unit-cell parameters; chemical composition; Měděnec deposit (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [43866960607A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin mineralogicko-petrologického oddělení Národního muzea v Praze
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 20
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sejkora, Jiří
  • Šrein, Vladimír
issn
  • 1211-0329
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software