About: Algorithm for the management of hyperglycemia in patients with type 2 diabetes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The control of hyperglycemia is a key component of the comprehensive management of patients with type 2 diabetes. It significantly reduces the risk of the development and progression of microvascular complications of diabetes, regardless of the stage of the disease and therapeutic option. The significance of hyperglycemia management in cardiovascular risk (CV) reduction is still being discussed, similarly to its role in cancer reduction and its therapeutic potential for impaired insulin secretion. Intervention studies published over years have shown the need for a tailored approach to patients. Tight diabetes control has a significant benefit in CV risk reduction in patients newly diagnosed with diabetes in primary CV prevention. The so-called metabolic memory is an important phenomenon. On the other hand, a too aggressive treatment of hyperglycemia in diabetic patients with advanced complications and manifest CV disease increases the risk of CV death, probably due to hypoglycemia. Individualised therapeutic goals are set for the management of hyperglycemia. The goal HbA1c level in patients at low CV risk is < 4,5 %. A less stringent goal (a HbA1c level of < 6 %) is to be met in secondary prevention, with a primary requirement being therapeutic safety (no hypoglycemia). A progressive control of hyperglycemia is preferable.The mainstay of the management of hyperglycemia are lifestyle modifications and anti-diabetic drug therapy. The first-line therapy in type 2 diabetic patients is metformin that should be instituted immediately after the detection of diabetes together with lifestyle modifications. When monotherapy fails to adequately control hyperglycemia, other drugs are added (glitazones, glinides, gliptins, incretin mimetics, sulfonylurea derivatives, acarbose, and insulin). Since it is not clear which hypoglycemiants are beneficial in terms of long-term prognosis, the choice is liberal. Insulin remains a second-line therapy. (en)
  • Léčba hyperglykemie je základní součástí komplexní péče o nemocného s diabetem 2. typu. Významně redukuje riziko rozvoje a progrese mikrovaskulárních komplikací diabetu, a to v kterémkoli stadiu choroby a nezávisle na volbě léčebného prostředku. Význam léčby hyperglykemie z hlediska redukce kardiovaskulárního (KV) rizika je stále předmětem diskusí, stejně jako její vliv na redukci nádorových onemocnění a možnost ovlivnění progresivního úbytku sekrece inzulinu. Intervenční studie zveřejněné během let ukazují na nutnost diferencovaného přístupu k nemocným. Významně příznivý efekt na redukci KV rizika má těsná kompenzace diabetu zejména u osob časně po záchytu cukrovky v primární KV prevenci. Uplatňuje se tzv. metabolická paměť. Naopak příliš agresivní léčba hyperglykemie u diabetiků s pokročilými komplikacemi a již manifestním KV onemocněním riziko KV úmrtí zvyšuje, pravděpodobně v souvislosti s výskytem hypoglykemií. Pro léčbu hyperglykemie stanovujeme individuální léčebné cíle. Cílové hodnoty HbA1c u osob s nízkým KV rizikem jsou < 4,5 %. U nemocných v sekundární prevenci jsme méně přísní (HbA1c < 6 %) a zásadním požadavkem je bezpečnost léčby (nepřítomnost hypoglykemií). Přednost dáváme pozvolnému zlepšování kompenzace. Základem léčby hyperglykemie jsou režimová opatření a podávání farmak s antidiabetickým účinkem. Lékem 1. volby u diabetiků 2. typu je metformin, jehož podávání zahajujeme ihned po záchytu diabetu spolu s režimovými opatřeními. Pokud monoterapie nezajistí uspokojivou kompenzaci, přidáváme do kombinace další farmaka (glitazony, glinidy, gliptiny, inkretinová mimetika, deriváty sulfonylurey, akarbózu, inzulin). Protože není jasné, které hypoglykemizující prostředky jsou výhodné z hlediska dlouhodobé prognózy nemocného, je postup liberální. Inzulin zůstává zatím lékem 2. volby.
  • Léčba hyperglykemie je základní součástí komplexní péče o nemocného s diabetem 2. typu. Významně redukuje riziko rozvoje a progrese mikrovaskulárních komplikací diabetu, a to v kterémkoli stadiu choroby a nezávisle na volbě léčebného prostředku. Význam léčby hyperglykemie z hlediska redukce kardiovaskulárního (KV) rizika je stále předmětem diskusí, stejně jako její vliv na redukci nádorových onemocnění a možnost ovlivnění progresivního úbytku sekrece inzulinu. Intervenční studie zveřejněné během let ukazují na nutnost diferencovaného přístupu k nemocným. Významně příznivý efekt na redukci KV rizika má těsná kompenzace diabetu zejména u osob časně po záchytu cukrovky v primární KV prevenci. Uplatňuje se tzv. metabolická paměť. Naopak příliš agresivní léčba hyperglykemie u diabetiků s pokročilými komplikacemi a již manifestním KV onemocněním riziko KV úmrtí zvyšuje, pravděpodobně v souvislosti s výskytem hypoglykemií. Pro léčbu hyperglykemie stanovujeme individuální léčebné cíle. Cílové hodnoty HbA1c u osob s nízkým KV rizikem jsou < 4,5 %. U nemocných v sekundární prevenci jsme méně přísní (HbA1c < 6 %) a zásadním požadavkem je bezpečnost léčby (nepřítomnost hypoglykemií). Přednost dáváme pozvolnému zlepšování kompenzace. Základem léčby hyperglykemie jsou režimová opatření a podávání farmak s antidiabetickým účinkem. Lékem 1. volby u diabetiků 2. typu je metformin, jehož podávání zahajujeme ihned po záchytu diabetu spolu s režimovými opatřeními. Pokud monoterapie nezajistí uspokojivou kompenzaci, přidáváme do kombinace další farmaka (glitazony, glinidy, gliptiny, inkretinová mimetika, deriváty sulfonylurey, akarbózu, inzulin). Protože není jasné, které hypoglykemizující prostředky jsou výhodné z hlediska dlouhodobé prognózy nemocného, je postup liberální. Inzulin zůstává zatím lékem 2. volby. (cs)
Title
  • Algorithm for the management of hyperglycemia in patients with type 2 diabetes (en)
  • Algoritmus léčby hyperglykemie u nemocných s diabetem 2. typu
  • Algoritmus léčby hyperglykemie u nemocných s diabetem 2. typu (cs)
skos:prefLabel
  • Algorithm for the management of hyperglycemia in patients with type 2 diabetes (en)
  • Algoritmus léčby hyperglykemie u nemocných s diabetem 2. typu
  • Algoritmus léčby hyperglykemie u nemocných s diabetem 2. typu (cs)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/12:00056063!RIV13-MZ0-00023001
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(NT11238)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 121661
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/12:00056063
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • type 2 diabetes mellitus, oral anti-diabetic drugs, insulin, incretin mimetics, gliptins (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF0AEE83FA81]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Remedia
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 18
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pelikánová, Terezie
issn
  • 0862-8947
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software