About: Surgical treatment of metastatic colorectal carcinoma     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • V České republice je každoročně nově diagnostikováno přes 8000 případů kolorektálního karcinomu. Téměř 4000 nemocných na toto onemocnění zemře. U poloviny nemocných dojde v průběhu jejich choroby ke vzniku metastáz. Ty predilekčně postihují játra, případně plíce. Ačkoli polovina nemocných je diagnostikována v pokročilém stadiu onemocnění, došlo v posledním desetiletí vlivem zlepšení léčby ke stabilizaci mortality v porovnání s incidencí. Chirurgická léčba má rozhodující podíl na prognóze těchto nemocných a v některých případech vede k trvalému vyléčení. Zavedení nových léčiv v kombinaci s novými metodami vedlo ke změně tradičních léčebných přístupů. K dosažení optimálních výsledků z hlediska přežívání je potřeba komplexní individualizovaný přístup se zapojením mnoha odborností. Cílem práce je sumarizovat chirurgické možnosti léčby v celkovém algoritmu terapie.
  • V České republice je každoročně nově diagnostikováno přes 8000 případů kolorektálního karcinomu. Téměř 4000 nemocných na toto onemocnění zemře. U poloviny nemocných dojde v průběhu jejich choroby ke vzniku metastáz. Ty predilekčně postihují játra, případně plíce. Ačkoli polovina nemocných je diagnostikována v pokročilém stadiu onemocnění, došlo v posledním desetiletí vlivem zlepšení léčby ke stabilizaci mortality v porovnání s incidencí. Chirurgická léčba má rozhodující podíl na prognóze těchto nemocných a v některých případech vede k trvalému vyléčení. Zavedení nových léčiv v kombinaci s novými metodami vedlo ke změně tradičních léčebných přístupů. K dosažení optimálních výsledků z hlediska přežívání je potřeba komplexní individualizovaný přístup se zapojením mnoha odborností. Cílem práce je sumarizovat chirurgické možnosti léčby v celkovém algoritmu terapie. (cs)
  • There is over 8000 newly diagnosed cases of colorectal carcinoma in Czech Republic every year and almost 4000 patients die as a result of this disease during the same period. Roughly a half of the patients develop metastases, mostly affecting liver or lungs. Even though around 50% of the patients are diagnosed in an advanced stage of the disease, the mortality/incidence ration has been stabilised during the last decade, thanks to improved treatment procedures. Surgical treatment and its success are essential for the prognosis and in some cases, it can lead to the disease being cured completely. Introducing new drugs in combination with new treatment methods led to a shift in the traditional therapeutic approaches. To achieve optimal results in regards to long-term survival, complex, individualised approach that makes use of many fields of expertise is necessary. The goal of this article is to summarise the surgical methods of treatment, in the context of the overall treatment algorithm. (en)
Title
  • Surgical treatment of metastatic colorectal carcinoma (en)
  • Chirurgická léčba metastatického kolorektálního karcinomu
  • Chirurgická léčba metastatického kolorektálního karcinomu (cs)
skos:prefLabel
  • Surgical treatment of metastatic colorectal carcinoma (en)
  • Chirurgická léčba metastatického kolorektálního karcinomu
  • Chirurgická léčba metastatického kolorektálního karcinomu (cs)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/12:00056059!RIV13-MZ0-00023001
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 127010
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/12:00056059
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • colorectal carcinoma, liver metastases, recision of liver, perioperative chemotherapy, adjuvant chemotherapy, possibility of recision, embolisation of portal vein, radiofrequeny ablation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [365A20E6972D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Postgraduální medicína
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 14
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Oliverius, Martin
issn
  • 1212-4184
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software