About: Antiarrhytmic drug therapy of atrial fibrillation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přes výrazně narůstající počet a nadějné výsledky katetrizačních ablací a kardiochirurgických výkonů k ovlivnění fibrilace síní (FS) zůstává v současnosti hlavním léčebným postupem u různých forem FS medikamentózní léčba. Uplatňují se dvě hlavní strategie této léčby: kontrola srdeční frekvence a kontrola srdečního rytmu. Klíčové postavení má antitrombotická léčba. K obnovení a udržení sinusového rytmu jsou používána u pacientů bez strukturálního srdečního postižení především tři antiarytmika ? propafenon, sotalol, flekainid ? a u pacientů s mírným strukturálním kardiálním postižením je to dronedaron, případně sotalol. U pacientů s významným strukturálním postižením srdce je vhodným antiarytmikem amiodaron. Je třeba dodržovat zásadu pro výběr a dávkování antiarytmika u FS, podle níž je hlavním kritériem bezpečnost antiarytmika, a to s ohledem na základní kardiovaskulární a nekardiální onemocnění jednotlivého pacienta a na jeho schopnost metabolizace daného léku a potenciální lékové interakce. Perspektivně lze očekávat, že budou k dispozici antiarytmika nová, selektivní pro síňový myokard. Ta by neměla mít proarytmický potenciál ohrožující pacienta komorovými arytmiemi a měla by být použitelná i u pacientů se strukturálním srdečním postižením. Studován je též efekt léčiv, která potlačují vývoj arytmogenního substrátu v síních (inhibitory ACE, sartany, statiny aj.), a mají tedy antiremodelační účinek. Léky mohou být podávány k posílení efektu nefarmakologické léčby v rámci tzv. hybridní terapie.
  • Přes výrazně narůstající počet a nadějné výsledky katetrizačních ablací a kardiochirurgických výkonů k ovlivnění fibrilace síní (FS) zůstává v současnosti hlavním léčebným postupem u různých forem FS medikamentózní léčba. Uplatňují se dvě hlavní strategie této léčby: kontrola srdeční frekvence a kontrola srdečního rytmu. Klíčové postavení má antitrombotická léčba. K obnovení a udržení sinusového rytmu jsou používána u pacientů bez strukturálního srdečního postižení především tři antiarytmika ? propafenon, sotalol, flekainid ? a u pacientů s mírným strukturálním kardiálním postižením je to dronedaron, případně sotalol. U pacientů s významným strukturálním postižením srdce je vhodným antiarytmikem amiodaron. Je třeba dodržovat zásadu pro výběr a dávkování antiarytmika u FS, podle níž je hlavním kritériem bezpečnost antiarytmika, a to s ohledem na základní kardiovaskulární a nekardiální onemocnění jednotlivého pacienta a na jeho schopnost metabolizace daného léku a potenciální lékové interakce. Perspektivně lze očekávat, že budou k dispozici antiarytmika nová, selektivní pro síňový myokard. Ta by neměla mít proarytmický potenciál ohrožující pacienta komorovými arytmiemi a měla by být použitelná i u pacientů se strukturálním srdečním postižením. Studován je též efekt léčiv, která potlačují vývoj arytmogenního substrátu v síních (inhibitory ACE, sartany, statiny aj.), a mají tedy antiremodelační účinek. Léky mohou být podávány k posílení efektu nefarmakologické léčby v rámci tzv. hybridní terapie. (cs)
  • Despite the considerable increase in and promising outcomes of catheter ablations and cardiac surgery procedures for atrial fibrillation (AF) management, drug therapy remains the mainstay of treatment of different forms of AF. Two main therapeutic strategies are used: heart rate control and heart rhythm control. Antithrombotic therapy plays the key role. Three anti-arrhythmic drugs ? propafenone, sotalol, and flecainide ? are primarily used for sinus rhythm restoration and maintenance in patients without structural heart disease while dronedarone and possibly sotalol are prescribed to patients with minor structural heart disease. A suitable anti-arrhythmic drug for patients with severe structural heart disease is amiodarone. The selection and dosage of anti-arrhythmic drugs in AF should be guided by the main criterion, i.e. drug safety with reference to the underlying cardiovascular disease and other non-cardiac conditions of each patient and his/her capacity to metabolize the drug and to drug-drug interactions. There is a prospect for novel anti-arrhythmic drugs that would be selective for the atrial myocardium. They should be devoid of the pro-arrhythmic potential to cause life-threatening ventricular arrhythmias and should be usable even in patients with structural heart disease. The therapeutic potential of drugs that may prevent the arrhythmogenic substrate for AF (ACE inhibitors, sartans, statins, etc.) and thus have an anti-remodelling effect is also under study. The drugs may be used in hybrid therapy to enhance the benefits of non-pharmacological therapy. (en)
Title
  • Antiarrhytmic drug therapy of atrial fibrillation (en)
  • Antiarytmická farmakologická léčba fibrilace síní
  • Antiarytmická farmakologická léčba fibrilace síní (cs)
skos:prefLabel
  • Antiarrhytmic drug therapy of atrial fibrillation (en)
  • Antiarytmická farmakologická léčba fibrilace síní
  • Antiarytmická farmakologická léčba fibrilace síní (cs)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/11:00002640!RIV12-MZ0-00023001
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 186395
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/11:00002640
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antiarrhytmic drugs; atrial fibrillation; anti-remodelling therapy; antiarrhythmic drug dosage; drug-drug interactions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E8479D320CA7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Remedia
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bytešník, Jan
issn
  • 0862-8947
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software