About: Zdravá výživa pro každý den     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Úvodní kapitola hodnotí vývoj stravovacích doporučení za poslední desítky let a vyvrací názor řady laiků, pacientů i lékařů, že se doporučení v oblasti výživy neustále mění. Následuje kapitola, která vysvětluje základní pojmy týkající se jednotlivých živin a potravin a hodnotí jejich význam pro naše zdraví. Na ni navazuje kapitola zabývající se nejčastějšími problémy v našem každodenním stravování, v jejímž závěru jsou stručně uvedeny základní principy, jak udržet ideální váhu, či jak ji dosáhnout. Tato kapitola je doplněna i návody, jak si můžeme sami vypočítat vlastní váhu a orientačně změřit množství tuku v pase bez složitých přístrojů. Další kapitola je zaměřena na stravování nejvíce exponovaných skupin v naší populaci ? dětí, seniorů a sportovců, u nichž výživa může hrát životně důležitou roli. Dále je zařazena kapitola, jak s aterosklerózou bojovat i bez pomoci lékařů; na závěr této kapitoly jsme zařadili nejčastější otázky a odpovědi na toto téma. V předposlední kapitole jsou uvedeny nejčastě
  • Úvodní kapitola hodnotí vývoj stravovacích doporučení za poslední desítky let a vyvrací názor řady laiků, pacientů i lékařů, že se doporučení v oblasti výživy neustále mění. Následuje kapitola, která vysvětluje základní pojmy týkající se jednotlivých živin a potravin a hodnotí jejich význam pro naše zdraví. Na ni navazuje kapitola zabývající se nejčastějšími problémy v našem každodenním stravování, v jejímž závěru jsou stručně uvedeny základní principy, jak udržet ideální váhu, či jak ji dosáhnout. Tato kapitola je doplněna i návody, jak si můžeme sami vypočítat vlastní váhu a orientačně změřit množství tuku v pase bez složitých přístrojů. Další kapitola je zaměřena na stravování nejvíce exponovaných skupin v naší populaci ? dětí, seniorů a sportovců, u nichž výživa může hrát životně důležitou roli. Dále je zařazena kapitola, jak s aterosklerózou bojovat i bez pomoci lékařů; na závěr této kapitoly jsme zařadili nejčastější otázky a odpovědi na toto téma. V předposlední kapitole jsou uvedeny nejčastě (cs)
  • A brief introductory chapter gives the overview about the development of dietary recommendations for the last ten years, and refutes the views of the many lay people, patients and physicians that the recommendations in the field of nutrition are constantly changing. Following chapter explains the basic concepts regarding individual nutrients and foods and evaluates their importance to our health. Next chapter deals with the most common problems in our diet; in addition, it briefly lists the basic principles of how to maintain ideal weight, or how to achieve it. The fourth chapter focuses on the nutrition of one of the most exposed groups in our population - children, seniors and athletes in whom the diet can play a vital role. The fifth chapter recommends how to combat atherosclerosis even without the help of physicians; at the end of this chapter, we included some common questions and answers on this topic. In the penultimate chapter are some of the most common and known food- drug interactions. The (en)
Title
  • Zdravá výživa pro každý den
  • Healthy nutrition for every day (en)
  • Zdravá výživa pro každý den (cs)
skos:prefLabel
  • Zdravá výživa pro každý den
  • Healthy nutrition for every day (en)
  • Zdravá výživa pro každý den (cs)
skos:notation
  • RIV/00023001:_____/09:00002012!RIV10-MZ0-00023001
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 352878
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023001:_____/09:00002012
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutrition; metabolism (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0D060C1DF95C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zdravá výživa pro každý den
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Poledne, Rudolf
  • Piťha, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Grada Publishing
https://schema.org/isbn
  • 978-80-247-2488-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software