About: Problematika podkladových materiálů pro stanovení původní kapacity koryta zatopeného nádrží     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Obce v zatopených údolích bývaly poměrně často zaplavovány povodněmi. Obyvatelé obcí se s vodou naučili žít a tak si stavěli ochranné zídky a domy na zvýšených zákla-dech.V dnešní době by se u takové obce zvažovalo vybudování protipovodňové ochrany pomocí zdí nebo hrází. Stanovením kapacity koryta a povodňového ohrožení z říčních povodní dle vlastní metodiky se na základě historických podkladů zabývá část projektu NAKI - Zatopené dědictví. Byly využívány zejména fotografie, na kterých je zachyceno vlastní koryto, historické topografické mapy, výkresová dokumentace a kroniky obcí. V některých případech je nejistota ve stanovení kapacity velká. Zejména z fotografií pořízených z větších vzdálenosti nebo z topografických map malého měřítka je poměrně nesnadné stanovit základní parametry - šířku, hloubku a typ povrchu koryta. V první fázi projektu se stanoví úrovně hladin pro jednotlivé N-letosti. V další fázi řešení projektu se stanoví povodňové ohrožení lokalit a orientační počet postižených domů.
  • Obce v zatopených údolích bývaly poměrně často zaplavovány povodněmi. Obyvatelé obcí se s vodou naučili žít a tak si stavěli ochranné zídky a domy na zvýšených zákla-dech.V dnešní době by se u takové obce zvažovalo vybudování protipovodňové ochrany pomocí zdí nebo hrází. Stanovením kapacity koryta a povodňového ohrožení z říčních povodní dle vlastní metodiky se na základě historických podkladů zabývá část projektu NAKI - Zatopené dědictví. Byly využívány zejména fotografie, na kterých je zachyceno vlastní koryto, historické topografické mapy, výkresová dokumentace a kroniky obcí. V některých případech je nejistota ve stanovení kapacity velká. Zejména z fotografií pořízených z větších vzdálenosti nebo z topografických map malého měřítka je poměrně nesnadné stanovit základní parametry - šířku, hloubku a typ povrchu koryta. V první fázi projektu se stanoví úrovně hladin pro jednotlivé N-letosti. V další fázi řešení projektu se stanoví povodňové ohrožení lokalit a orientační počet postižených domů. (cs)
  • Municipalities in the flooded valleys were relative often inundated by floods.The people there learned to live with floods,they built houses on raised foundations, they had protective walls around their houses.At similar places it will be currently probably built a wall or a levee. Determination of channel capacity and flood danger is based on historical documents and maps by methodology of NAKI project-Flooded heritage. It were used mainly pictures that show channel, historical topographic maps, drawings and chronicles of communities. In some cases is big the uncertainty in the determination of channel capacity. From photos taken from a greater distance or from topographic map with small scale is quite difficult to determine the basic parameters - width, depth and type of surface of channel.In the first phase of the project will be determined water levels for three return periods. In the next phase of the project will be determined flood hazard of locality and approximate number of flooded buildings. (en)
Title
  • Problematika podkladových materiálů pro stanovení původní kapacity koryta zatopeného nádrží
  • Problematika podkladových materiálů pro stanovení původní kapacity koryta zatopeného nádrží (cs)
  • The issue of information to determine original capacity of channel flooded by dam (en)
skos:prefLabel
  • Problematika podkladových materiálů pro stanovení původní kapacity koryta zatopeného nádrží
  • Problematika podkladových materiálů pro stanovení původní kapacity koryta zatopeného nádrží (cs)
  • The issue of information to determine original capacity of channel flooded by dam (en)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/14:00004039!RIV15-MK0-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DF13P01OVV012)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 39774
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/14:00004039
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • flood, flooded heritage, flood hazard, channel capacity, photography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0762E1FBEB11]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Říční krajina 10
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dzuráková, Miriam
  • Smelík, Lukáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Koalice pro řeky
https://schema.org/isbn
  • 978-80-260-7099-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software