About: Identification of the heritage sites threatened by natural and anthropogenic influences with focus on the fluvial and flash flooding     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V současné době je ohrožení kulturních památek v České republice hodnoceno pouze ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Na jeho základě jsou památky zařazovány do tzv. seznamu nejohroženějších kulturních památek. Začlenění památky do seznamu probíhá především na základě posouzení jejího stavebnětechnického stavu. V rámci programu NAKI MK ČR je v současnosti ve spolupráci Výzkumného ústavu vodohospodářského T.G. Masaryka, v.v.i. a Národního památkového ústavu řešen projekt „Identifikace významných území s kulturně historickými hodnotami ohrožených přírodními a antropogenními vlivy“. V průběhu řešení bude provedeno zatřídění památek dle míry potenciálního ohrožení pro každý hodnocený jev zvlášť, následně bude provedena syntéza všech ohrožení a komplexní zhodnocení památek a chráněných území. Článek představuje nástroje pro identifikaci a hodnocení míry potenciálního ohrožení památek projevy říčních povodní a povodní z přívalových srážek.
  • V současné době je ohrožení kulturních památek v České republice hodnoceno pouze ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Na jeho základě jsou památky zařazovány do tzv. seznamu nejohroženějších kulturních památek. Začlenění památky do seznamu probíhá především na základě posouzení jejího stavebnětechnického stavu. V rámci programu NAKI MK ČR je v současnosti ve spolupráci Výzkumného ústavu vodohospodářského T.G. Masaryka, v.v.i. a Národního památkového ústavu řešen projekt „Identifikace významných území s kulturně historickými hodnotami ohrožených přírodními a antropogenními vlivy“. V průběhu řešení bude provedeno zatřídění památek dle míry potenciálního ohrožení pro každý hodnocený jev zvlášť, následně bude provedena syntéza všech ohrožení a komplexní zhodnocení památek a chráněných území. Článek představuje nástroje pro identifikaci a hodnocení míry potenciálního ohrožení památek projevy říčních povodní a povodní z přívalových srážek. (cs)
  • Currently, the threat of the heritage sites in the Czech Republic is evaluated only in terms of Act No. 20/1987 Coll., about the state conservation, as amended. On its basis, the monuments are included to the list of the most endangered cultural heritage. The monument is included to the mentioned list based on the assessment of its construction condition mainly. T.G. Masaryk Water Research Institute, p.r.i. and National Heritage Institut currently cooperate on the research project %22Identification of significant areas with cultural and historical values threatened by natural and anthropogenic influences“ of Ministry of Culture NAKI program. During the project, monuments will be categorized according to the degree of potential danger for each evaluated phenomenon separately.It will be followed by synthesis of all threats and comprehensive evaluation of monuments. (en)
Title
  • Identification of the heritage sites threatened by natural and anthropogenic influences with focus on the fluvial and flash flooding (en)
  • Identifikace památkových lokalit ohrožených přírodními a antropogenními vlivy se zaměřením na říční povodně a povodně z přívalových srážek
  • Identifikace památkových lokalit ohrožených přírodními a antropogenními vlivy se zaměřením na říční povodně a povodně z přívalových srážek (cs)
skos:prefLabel
  • Identification of the heritage sites threatened by natural and anthropogenic influences with focus on the fluvial and flash flooding (en)
  • Identifikace památkových lokalit ohrožených přírodními a antropogenními vlivy se zaměřením na říční povodně a povodně z přívalových srážek
  • Identifikace památkových lokalit ohrožených přírodními a antropogenními vlivy se zaměřením na říční povodně a povodně z přívalových srážek (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/13:00003857!RIV14-MSM-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 78750
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/13:00003857
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fluvial floods; flash floods; cultural heritage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AA9C1992920D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Seminář Adolfa Patery 2013 - Extrémní hydrologické jevy v povodích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dzuráková, Miriam
  • Pavlík, František
  • Chlubna, Libor
  • Konvit, Igor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • České vysoké učení technické v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02501-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software