About: Treatment processes in the soil and wetland environment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper is focused on the treatment processes, taking their course inside of the soil and wetland environments, description and which can be observed during filtration of mechanically pre-treated and treated wastewater. It includes an assessment of potential risks connected with filtration of these waters in natural and artificial filtration mediums. On the initial part is followed by the first sub-chapter focuses on a brief characterization of cleaning processes of the soil environment in relation on the soil type, soil profile, height and method of loading area (application of wastewater). The second subchapter is oriented on determining the cleaning processes in the wetland environment, participation of wetland vegetation. The third subchapter is devoted to defining the potential risks of infiltration pre-treated wastewater into soil. The conclusion presents recommendations for increasing the cleaning effect and recommendations for minimizing risks at infiltration of wastewater into the soil. (en)
  • Příspěvek je zaměřen na popis čistících procesů, které probíhají v půdním a mokřadním prostředí, a které mohou být pozorovány při filtraci mechanicky předčištěných a čištěných odpadních vod. Dále zahrnuje hodnocení případných rizik spojených s filtrací těchto vod přes přírodní a umělá filtrační média. Úvodní část je následována první podkapitolou zaměřenou na stručnou charakteristiku procesů v půdním prostředí ve vztahu k typu půdy, půdnímu profilu, výšce a způsobu zatížení plochy (aplikací odpadních vod). Druhá podkapitola je zaměřena na popis čistících procesů v mokřadním prostředí a roli mokřadní vegetace. Třetí podkapitola je věnována vymezení možných rizik infiltrace předčištěných odpadních vod do půdy. Závěr předkládá doporučení a návrhy zaměřené na zvýšení čistícího účinku a doporučení pro minimalizaci rizik při infiltraci odpadních vod do půdy.
  • Příspěvek je zaměřen na popis čistících procesů, které probíhají v půdním a mokřadním prostředí, a které mohou být pozorovány při filtraci mechanicky předčištěných a čištěných odpadních vod. Dále zahrnuje hodnocení případných rizik spojených s filtrací těchto vod přes přírodní a umělá filtrační média. Úvodní část je následována první podkapitolou zaměřenou na stručnou charakteristiku procesů v půdním prostředí ve vztahu k typu půdy, půdnímu profilu, výšce a způsobu zatížení plochy (aplikací odpadních vod). Druhá podkapitola je zaměřena na popis čistících procesů v mokřadním prostředí a roli mokřadní vegetace. Třetí podkapitola je věnována vymezení možných rizik infiltrace předčištěných odpadních vod do půdy. Závěr předkládá doporučení a návrhy zaměřené na zvýšení čistícího účinku a doporučení pro minimalizaci rizik při infiltraci odpadních vod do půdy. (cs)
Title
  • Treatment processes in the soil and wetland environment (en)
  • Čistící procesy v půdním a mokřadním prostředí
  • Čistící procesy v půdním a mokřadním prostředí (cs)
skos:prefLabel
  • Treatment processes in the soil and wetland environment (en)
  • Čistící procesy v půdním a mokřadním prostředí
  • Čistící procesy v půdním a mokřadním prostředí (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/11:00003405!RIV13-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 190470
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/11:00003405
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • treatment processes, soil environment, wetland environment, constructed wetlands, reed-beds, soil filters, ground filters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E046E2FFEB6]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kriška, Michal
  • Rozkošný, Miloš
  • Šálek, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software