About: Wastewater treatment processes in reed-beds     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The paper is focused on presenting the results of the ongoing response monitoring of treatment processes in the removal of basic monitored pollution indicators (suspended solids, organic pollution, ammonia nitrogen, total phosphorus) during the transport of municipal waste waters through filtration reed-beds (KP) with the horizontal subsurface continuous flow. It is now virtually the only implemented way of the possible arrangement of red-beds in the Czech Republic for treatment plant connected to the municipal sewerage systems and the prevailing method for domestic wastewater treatment plants, which include constructed wetlands. Furthermore, the results of calculations are presented the values of removal rate constant and pollution removal velocity values, which are part of the equations needed to calculate the area of reed-beds to remove a defined amount of municipal wastewater pollution. (en)
  • Článek je zaměřen na prezentování výsledků sledování odezvy probíhajících čistících procesů v úbytku základních sledovaných ukazatelů znečištění (nerozpuštěné látky, organické znečištění, amoniakální dusík, celkový fosfor) během transportu vody prostředím filtračních kořenových polí (KP) v nichž probíhá transport komunálních odpadních vod v horizontálním směru, pod povrchem filtrační náplně a průtok vod je kontinuální. Jedná se prakticky o prozatím jediný realizovaný způsob z možných uspořádání KP v České republice pro čistírny napojené na kanalizační sítě obcí a převládající způsob pro domovní čistírny, jejichž součástí jsou umělé mokřady. Dále jsou prezentovány výsledky výpočtů hodnot konstant úbytku znečištění a hodnot rychlosti odstranění znečištění, jenž jsou součástí rovnic pro výpočet potřebné plochy KP pro odstranění definovaného množství znečištění komunálních odpadních vod.
  • Článek je zaměřen na prezentování výsledků sledování odezvy probíhajících čistících procesů v úbytku základních sledovaných ukazatelů znečištění (nerozpuštěné látky, organické znečištění, amoniakální dusík, celkový fosfor) během transportu vody prostředím filtračních kořenových polí (KP) v nichž probíhá transport komunálních odpadních vod v horizontálním směru, pod povrchem filtrační náplně a průtok vod je kontinuální. Jedná se prakticky o prozatím jediný realizovaný způsob z možných uspořádání KP v České republice pro čistírny napojené na kanalizační sítě obcí a převládající způsob pro domovní čistírny, jejichž součástí jsou umělé mokřady. Dále jsou prezentovány výsledky výpočtů hodnot konstant úbytku znečištění a hodnot rychlosti odstranění znečištění, jenž jsou součástí rovnic pro výpočet potřebné plochy KP pro odstranění definovaného množství znečištění komunálních odpadních vod. (cs)
Title
  • Wastewater treatment processes in reed-beds (en)
  • Procesy čištění odpadních vod ve filtračních kořenových polích
  • Procesy čištění odpadních vod ve filtračních kořenových polích (cs)
skos:prefLabel
  • Wastewater treatment processes in reed-beds (en)
  • Procesy čištění odpadních vod ve filtračních kořenových polích
  • Procesy čištění odpadních vod ve filtračních kořenových polích (cs)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/11:00003329!RIV12-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 224182
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/11:00003329
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Reed-bed; constructed treatment wetland; treatment processes; removal rate constant; pollution removal velocity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EE19DC7044BC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VTEI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rozkošný, Miloš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0322-8916
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software