About: Charakterizace fekální kontaminace a hygienických rizik spojených s vypouštěním odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod do toků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Vypouštění odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod (ČOV) je jedním z významných zdrojů mikrobiálního znečištění povrchových vod. I přes zlepšení stavu v posledních letech představuje tento zdroj stále potenciální hygienické riziko, které navíc není, vzhledem k absenci legislativního požadavku, limitováno. Ovlivnění recipientu je v současné době v ČR sledováno pouze na základě vybraných chemických ukazatelů. Mikrobiální kontaminace odtoků z ČOV a některých recipientů byla zmapována screeningovým šetřením na vybraných ČOV. Ve vzorcích byly stanoveny indikátory fekálního a organického znečištění. Výsledky byly hodnoceny podle navržených emisních standardů [1]. V hodnoceném souboru byl navržený emisní limit splněn v 67 %, jakost vody v recipientu byla velmi rozdílné kvality – dosahovala 1. až 5. třídy jakosti podle naší klasifikace jakosti povrchových vod (ČSN 75 7221).
  • Vypouštění odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod (ČOV) je jedním z významných zdrojů mikrobiálního znečištění povrchových vod. I přes zlepšení stavu v posledních letech představuje tento zdroj stále potenciální hygienické riziko, které navíc není, vzhledem k absenci legislativního požadavku, limitováno. Ovlivnění recipientu je v současné době v ČR sledováno pouze na základě vybraných chemických ukazatelů. Mikrobiální kontaminace odtoků z ČOV a některých recipientů byla zmapována screeningovým šetřením na vybraných ČOV. Ve vzorcích byly stanoveny indikátory fekálního a organického znečištění. Výsledky byly hodnoceny podle navržených emisních standardů [1]. V hodnoceném souboru byl navržený emisní limit splněn v 67 %, jakost vody v recipientu byla velmi rozdílné kvality – dosahovala 1. až 5. třídy jakosti podle naší klasifikace jakosti povrchových vod (ČSN 75 7221). (cs)
  • Discharging of waste water from municipal waste water treatment plants is one of the main sources of surface water microbial pollution. Despite improvement in recent years, it is still a source of potential health risk, which is, due to the absence of corresponding Czech legislation, not limited. Impact on the recipient is currently controlled only on the basis of selected chemical indicators. Microbial contamination of waste water from WWTPs and some of their recipients was mapped by waste water quality screening of chosen WWTP. In water samples were faecal and organic pollution indicators determined. Evaluation of obtained results was made on the base of proposed emission standards [1]. These limits were achieved in 67 % of evaluated data set; the water quality in recipient was very various – from 1st to 5th quality class according to Czech quality classification (CSN 75 7221). (en)
Title
  • Charakterizace fekální kontaminace a hygienických rizik spojených s vypouštěním odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod do toků
  • Charakterizace fekální kontaminace a hygienických rizik spojených s vypouštěním odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod do toků (cs)
  • Characterisation of faecal contamination and hygienic risks related to municipal waste water treatment plants (en)
skos:prefLabel
  • Charakterizace fekální kontaminace a hygienických rizik spojených s vypouštěním odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod do toků
  • Charakterizace fekální kontaminace a hygienických rizik spojených s vypouštěním odpadních vod z komunálních čistíren odpadních vod do toků (cs)
  • Characterisation of faecal contamination and hygienic risks related to municipal waste water treatment plants (en)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/11:00003009!RIV12-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/2E7/73/08), Z(MZP0002071101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 190051
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/11:00003009
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microbial contamination; waste water; municipal waste water treatment plant; WWTP (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE03229FDD2A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VTEI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mlejnková, Hana
  • Petránová, Alžběta
  • Slezáková, Katarína
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0322-8916
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software