About: Vliv odtoku z ČOV Stará a Nová Paka a z ČOV Lomnice nad Popelkou na mikrobiální společenstva jejich recipientů (Oleška, Popelka)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study is the evaluation of effluents from the two waste water treatment plants and their influence on the quality of their recipients. The counts of indicators of faecal coliforms and E.coli were in the range of 102 cfu*ml-1 (ČOV Stara a Nova Paka) až 103 cfu*ml-1 (Lomnice nad Popelkou). Salmonella was not detected in the volume of 1000 ml. Campylobacter and Staphylococcus were detected in both effluents in the maximal concentrations - single units cfu*ml-1, in the streams above this effluents they were not detected. The total bacterial counts were detected in the range of 105–106 bacteria per 1 ml. From the Phyllum Proteobacteria, the most abundant were Classes of Betaproteobacteria and Gammaproteobacteria. (en)
  • Příspěvek je zaměřen na mikrobiální kvalitu odtoků 2 ČOV a jejich vliv na recipienty. Počty indikátorů fekálního znečištění v odtocích se pohybovaly v rozmezí řádově 102 ktj*ml-1 (ČOV Stará a Nová Paka) až 103 ktj*ml-1 (Lomnice nad Popelkou). Salmonella nebyla v 1 000 ml prokázána. Campylobacter a Staphylococcus byly v odtocích z ČOV detekovány maximálně v počtech jednotky ktj*ml-1 , nad odtokem z ČOV se tyto patogeny prakticky nevyskytovaly. Celkové počty bakterií v odtocích z ČOV se pohybovaly řádově v jednotkách 105–106 bakterií v 1 ml vzorku. Z kmene Proteobacteria převládaly třídy Betaproteobacteria a Gammaproteobacteria. V příčném profilu toku Popelka byla mikrobiální kvalita vody relativně homogenní 70 m pod čistírnou, zatímco v toku Oleška až 200 m pod čistírnou.
  • Příspěvek je zaměřen na mikrobiální kvalitu odtoků 2 ČOV a jejich vliv na recipienty. Počty indikátorů fekálního znečištění v odtocích se pohybovaly v rozmezí řádově 102 ktj*ml-1 (ČOV Stará a Nová Paka) až 103 ktj*ml-1 (Lomnice nad Popelkou). Salmonella nebyla v 1 000 ml prokázána. Campylobacter a Staphylococcus byly v odtocích z ČOV detekovány maximálně v počtech jednotky ktj*ml-1 , nad odtokem z ČOV se tyto patogeny prakticky nevyskytovaly. Celkové počty bakterií v odtocích z ČOV se pohybovaly řádově v jednotkách 105–106 bakterií v 1 ml vzorku. Z kmene Proteobacteria převládaly třídy Betaproteobacteria a Gammaproteobacteria. V příčném profilu toku Popelka byla mikrobiální kvalita vody relativně homogenní 70 m pod čistírnou, zatímco v toku Oleška až 200 m pod čistírnou. (cs)
Title
  • Vliv odtoku z ČOV Stará a Nová Paka a z ČOV Lomnice nad Popelkou na mikrobiální společenstva jejich recipientů (Oleška, Popelka)
  • Vliv odtoku z ČOV Stará a Nová Paka a z ČOV Lomnice nad Popelkou na mikrobiální společenstva jejich recipientů (Oleška, Popelka) (cs)
  • The influence of effluents form WWTP Stara and Nova PAka and Lomnice nad Popelkou to microbial communities of their recipients (Oleska, Popelka) (en)
skos:prefLabel
  • Vliv odtoku z ČOV Stará a Nová Paka a z ČOV Lomnice nad Popelkou na mikrobiální společenstva jejich recipientů (Oleška, Popelka)
  • Vliv odtoku z ČOV Stará a Nová Paka a z ČOV Lomnice nad Popelkou na mikrobiální společenstva jejich recipientů (Oleška, Popelka) (cs)
  • The influence of effluents form WWTP Stara and Nova PAka and Lomnice nad Popelkou to microbial communities of their recipients (Oleska, Popelka) (en)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/10:00002864!RIV11-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/2E7/229/07)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296205
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/10:00002864
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Microbial pollution; surface water; effluents from WWTPs; indicators of faecal pollution; FISH (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9115749799BA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Chrudim
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vodárenská biologie 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Baudišová, Dana
  • Benáková, Andrea
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vodní zdroje EKOMONITOR spol s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86832-48-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software