About: Hodnocení BRO ve vztahu k dalšímu využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním důvodem úpravy nebo přepracování bioodpadu je co nejširší možnost jeho využití, i když, dle platného právního předpisu, musí být odpad upraven i před uložením na skládku. Bioodpad může být cíleně přepracován pro určité účely, nebo se jeho využití odvíjí až od zhodnocení. Cílem pro využití kvalitního bioodpadu je hlavně návrat organické hmoty a živin do půdy. Co je odpad definuje zákon o odpadech: „odpad je každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má povinnost se jí zbavit a přísluší do některé ze skupin odpadů uvedených v příloze č.1 k tomuto zákonu“. Co je výrobek definuje zákon o technických požadavcích na výrobky č.22/1997 Sb., v platném znění „výrobkem jakákoliv věc, která byla vyrobena, vytěžena nebo jinak získána bez ohledu na stupeň jejího zpracování a je určena k uvedení na trh jako nová nebo použitá“. Co je konec odpadu tj. stav, kdy odpad přestává být odpadem řeší nová rámcová směrnice o odpadech.
  • Hlavním důvodem úpravy nebo přepracování bioodpadu je co nejširší možnost jeho využití, i když, dle platného právního předpisu, musí být odpad upraven i před uložením na skládku. Bioodpad může být cíleně přepracován pro určité účely, nebo se jeho využití odvíjí až od zhodnocení. Cílem pro využití kvalitního bioodpadu je hlavně návrat organické hmoty a živin do půdy. Co je odpad definuje zákon o odpadech: „odpad je každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má povinnost se jí zbavit a přísluší do některé ze skupin odpadů uvedených v příloze č.1 k tomuto zákonu“. Co je výrobek definuje zákon o technických požadavcích na výrobky č.22/1997 Sb., v platném znění „výrobkem jakákoliv věc, která byla vyrobena, vytěžena nebo jinak získána bez ohledu na stupeň jejího zpracování a je určena k uvedení na trh jako nová nebo použitá“. Co je konec odpadu tj. stav, kdy odpad přestává být odpadem řeší nová rámcová směrnice o odpadech. (cs)
  • Main reason of the treatment or reprocessing of the biodegradable waste is the widest possibility of its utilization although according to the valid legislation the waste has to be adjusted also before their landfilling. Biodegradable waste can be targeted and treated for the specific purpose, or its utilization may be unwinded since its improvements. The objective for quality biowaste utilization is mainly re-entrance of the organic matter and nutrients into the soil. What is the waste is defined by the Act on waste: „waste shall be any movable thing that a person discards or is obliged to discard and that is specified in some of the waste categories stipulated in Annex 1 to this Act“. What is the product is defined by the Act on technical requirements of the products Nr. 22/1997 Sb., as amended „product is whatever thing produced, extracted or acquired in another way regardless of the level of its processing which is intended to launch into the market as a new or used thing“. (en)
Title
  • Hodnocení BRO ve vztahu k dalšímu využití
  • Hodnocení BRO ve vztahu k dalšímu využití (cs)
  • Assessment of the biodegradable waste in relation to its further utilization (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení BRO ve vztahu k dalšímu využití
  • Hodnocení BRO ve vztahu k dalšímu využití (cs)
  • Assessment of the biodegradable waste in relation to its further utilization (en)
skos:notation
  • RIV/00020711:_____/09:00002591!RIV10-MZP-00020711
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZP0002071102)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 317482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020711:_____/09:00002591
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biodegradable waste; utilization; assessment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [41B5727D050E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Milovy - Sněžné n.M.
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Odpadové fórum 2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sirotková, Dagmar
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • PCHE-PetroCHemEng.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02108-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software