About: Rozčlenění složek odtoku numerickými metodami     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Separace složek základního odtoku je operace, nazývaná analýzou hydrogramu. Přitom manuální metody separace mohou poskytovat nekonzistentní výsledky. Cílem předloženého software je poskytnout nástroj pro objektivizaci metod numerického rozčlenění (separace) dvou či více hlavních složek odtoku a k popisu geneze jeho tvorby bez nutnosti disponovat dalšími zpřesňujícími podklady, jakými jsou meteorologická data (např. srážky). Současně je předloženo několik metod analýzy hydrogramu, které se vzájemně liší přístupem ke zpracování dat. To umožní vybírat a vhodně kombinovat separační metody pro konkrétní podmínky tvorby odtoku zemědělské i lesní krajiny, kdy se významně liší management krajiny v závislosti na existenci různých vodohospodářských systémů.
  • Separace složek základního odtoku je operace, nazývaná analýzou hydrogramu. Přitom manuální metody separace mohou poskytovat nekonzistentní výsledky. Cílem předloženého software je poskytnout nástroj pro objektivizaci metod numerického rozčlenění (separace) dvou či více hlavních složek odtoku a k popisu geneze jeho tvorby bez nutnosti disponovat dalšími zpřesňujícími podklady, jakými jsou meteorologická data (např. srážky). Současně je předloženo několik metod analýzy hydrogramu, které se vzájemně liší přístupem ke zpracování dat. To umožní vybírat a vhodně kombinovat separační metody pro konkrétní podmínky tvorby odtoku zemědělské i lesní krajiny, kdy se významně liší management krajiny v závislosti na existenci různých vodohospodářských systémů. (cs)
  • The separation of the base flow component is called „hydrograph analysis“. Nevertheless manual separation of base flow can lead to inconsistency in results. The aim of the software is to provide a tool for objectification methods for numerical separation of two or more major components of runoff to describe the genesis of his formation without having to have other information, such as weather data (eg. precipitation). At the same time presented several hydrograph analysis methods that are different approach to data processing. It allows to choose and to combine separation methods for the specific conditions of agricultural and forest land management, which differs significantly depending on the existence of different water systems. (en)
Title
  • Rozčlenění složek odtoku numerickými metodami
  • Rozčlenění složek odtoku numerickými metodami (cs)
  • Separation of runoff components by numeric methods (en)
skos:prefLabel
  • Rozčlenění složek odtoku numerickými metodami
  • Rozčlenění složek odtoku numerickými metodami (cs)
  • Separation of runoff components by numeric methods (en)
skos:notation
  • RIV/00020702:_____/13:#0000793!RIV14-MZE-00020702
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI112A174)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Snížení potřeby provádět doplňující měření (kvantitativní i kvalitativní - např. použití stopovacích roztoků, chemických analýz, měření HPV atd. ) Pro jeden zpracovaný profil představuje úsporu nákladů 10-50 tis.Kč/rok.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 103547
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00020702:_____/13:#0000793
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ASW 2013 ZK
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hydrograph analysis; base flow separation; digital filter; empirical method (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5DB5002CF93]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Rozšiřující technické parametry jsou uvedeny na ad ese: http://www.hydromeliorace.cz/sw/separace/navo .php a na záložce %22manuál%22. Autorizovaný software obsahuje elektronické dokumenty a databáze, zpřístupněné prostřednictvím Internetu podle zásad RIV, verze 1.1.2013, pro druh výsledku %22R%22. Odpovědná osoba: Kulhavý Zbyněk, VÚMOP, v. v. i., B. Němcové 2625, 530 02 Pardubice, tel. 466 310 265, e-mail: kulhavy@hydromeliorace.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Černohous, Vladimír
  • Kulhavý, Z.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software