About: DEVELOPMENT OF CERAMIC BLOCKS FOR MASONRY CONSTRUCTIONS WITH THERMAL INSULATION FILLING ON THE BASIS OF EASILY RENEWABLE RAW MATERIALS AND BY-PRODUCTS     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • At present the requirements for building materials have been growing in the sphere of their thermal-insulation and acoustic properties. In case of ceramic blocks the ways to further improvement of its insulation properties are quite limited. It is reduction of ribbon thickness or increase of width of masonry construction. Use of insulation filling integrated in ceramics block cavities is an alternative technology of production of insulation masonry blocks of high insulation properties. In these cases the ceramic frame ensures the mechanical stability of the block and integrated insulation layer in smaller or bigger part (depending on its part) the thermal properties and eventually also the acoustic and insulation ones. The paper describes possibilities of use of raw materials alternative sources (natural fibres from agriculture, selected fabric waste, ...) as integrated insulation layers in modern ceramic blocks of high performance properties. (en)
  • V současné době se stále zvyšují požadavky na zdicí materiály v oblasti jejich tepelně izolačních a akustických vlastností. V případě keramických tvarovek jsou cesty k dalšímu zlepšování izolačních vlastností již velmi omezené. Jedná se o snižování tloušťky žeber a nebo o zvyšování šířky zděné konstrukce. Alternativní technologií výroby izolačních tvarovek vysokých užitných (izolačních) vlastností je použití izolační výplně, která je integrována do dutin v tvarovce. V těchto případech zajišťuje keramická kostra mechanickou stabilitu tvarovky a integrovaná izolační vrstva z menší nebo větší části (dle jejího podílu) vlastnosti tepelně a případně i akusticko izolační. Příspěvek popisuje možnosti využití alternativních surovinových zdrojů (přírodní vlákna pocházející ze zemědělství, tříděný textilní odpad, jako integrované izolační vrstvy v novodobých keramických tvarovkách vysokých užitných vlastností.
  • V současné době se stále zvyšují požadavky na zdicí materiály v oblasti jejich tepelně izolačních a akustických vlastností. V případě keramických tvarovek jsou cesty k dalšímu zlepšování izolačních vlastností již velmi omezené. Jedná se o snižování tloušťky žeber a nebo o zvyšování šířky zděné konstrukce. Alternativní technologií výroby izolačních tvarovek vysokých užitných (izolačních) vlastností je použití izolační výplně, která je integrována do dutin v tvarovce. V těchto případech zajišťuje keramická kostra mechanickou stabilitu tvarovky a integrovaná izolační vrstva z menší nebo větší části (dle jejího podílu) vlastnosti tepelně a případně i akusticko izolační. Příspěvek popisuje možnosti využití alternativních surovinových zdrojů (přírodní vlákna pocházející ze zemědělství, tříděný textilní odpad, jako integrované izolační vrstvy v novodobých keramických tvarovkách vysokých užitných vlastností. (cs)
Title
  • DEVELOPMENT OF CERAMIC BLOCKS FOR MASONRY CONSTRUCTIONS WITH THERMAL INSULATION FILLING ON THE BASIS OF EASILY RENEWABLE RAW MATERIALS AND BY-PRODUCTS (en)
  • Vývoj keramických tvarovek pro zděné konstrukce s tepelně izolační výplní na bázi snadnoobnovitelných a druhotných surovin
  • Vývoj keramických tvarovek pro zděné konstrukce s tepelně izolační výplní na bázi snadnoobnovitelných a druhotných surovin (cs)
skos:prefLabel
  • DEVELOPMENT OF CERAMIC BLOCKS FOR MASONRY CONSTRUCTIONS WITH THERMAL INSULATION FILLING ON THE BASIS OF EASILY RENEWABLE RAW MATERIALS AND BY-PRODUCTS (en)
  • Vývoj keramických tvarovek pro zděné konstrukce s tepelně izolační výplní na bázi snadnoobnovitelných a druhotných surovin
  • Vývoj keramických tvarovek pro zděné konstrukce s tepelně izolační výplní na bázi snadnoobnovitelných a druhotných surovin (cs)
skos:notation
  • RIV/00015253:_____/12:#0000011!RIV14-MPO-00015253
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/231)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179855
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00015253:_____/12:#0000011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • masonry, ceramics block, thermal insulation, thermal insulating properties, acoustic insulation properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7F5F2917E074]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Floriánopolis
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Floriánopolis, Brazílie
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 15th International Brick and Block Masonry Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brožovský, Jiří
  • Hroudová, Jitka
  • Sedlmajer, Martin
  • Zach, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • University Federal de Santa Catarina
https://schema.org/isbn
  • 978-85-63273-10-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software