About: Development of building elements with thermal insulation filler based on secondary raw material     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Se zvyšujícími se požadavky na vlastnosti obalových konstrukcí z pohledu tepelné ochrany budov dochází i k postupnému zvyšování nároků na vlastnosti zdicích materiálů. V případě keramických tvarovek pro obvodové konstrukce je cesta k dalšímu zlepšování jejich tepelně izolačních vlastností poměrně složitá. Obecně je možné snižovat tloušťky vnitřních žeber a měnit jejich geometrické uspořádání nebo zvyšovat rozměry tvarovek a tím šířku zděné konstrukce. Alternativní technologií výroby izolačních tvarovek vysokých užitných (izolačních) vlastností je použití izolační výplně, která je integrována do dutin v tvarovce. V těchto případech zajišťuje keramická kostra mechanickou stabilitu tvarovky a integrovaná izolační vrstva z menší nebo větší části (dle jejího podílu) vlastnosti tepelně a případně i akusticko izolační. Příspěvek popisuje možnosti využití izolačních materiálů na bázi odpadních textilních vláken jako integrované izolační vrstvy v novodobých keramických tvarovkách vysokých užitných vlastností.
  • Se zvyšujícími se požadavky na vlastnosti obalových konstrukcí z pohledu tepelné ochrany budov dochází i k postupnému zvyšování nároků na vlastnosti zdicích materiálů. V případě keramických tvarovek pro obvodové konstrukce je cesta k dalšímu zlepšování jejich tepelně izolačních vlastností poměrně složitá. Obecně je možné snižovat tloušťky vnitřních žeber a měnit jejich geometrické uspořádání nebo zvyšovat rozměry tvarovek a tím šířku zděné konstrukce. Alternativní technologií výroby izolačních tvarovek vysokých užitných (izolačních) vlastností je použití izolační výplně, která je integrována do dutin v tvarovce. V těchto případech zajišťuje keramická kostra mechanickou stabilitu tvarovky a integrovaná izolační vrstva z menší nebo větší části (dle jejího podílu) vlastnosti tepelně a případně i akusticko izolační. Příspěvek popisuje možnosti využití izolačních materiálů na bázi odpadních textilních vláken jako integrované izolační vrstvy v novodobých keramických tvarovkách vysokých užitných vlastností. (cs)
  • With increasing requirements for properties of envelope design in respect of thermal protection of buildings also requirements for building material properties have been growing. In case of ceramic shaped pieces for peripheral structures the way to further improvement of its thermal insulation properties is quite difficult. Generally thickness of interior groins can be reduced and its geometrical layout changed or the ceramics blocks dimensions increased and thus width of the masonry construction. Use of insulation filler integrated in block cavities is the alternative technology of production of insulation special shapes of high insulation properties. In these cases the ceramic fragment ensures the mechanical stability of the block and integrated insulation layer in smaller or bigger part (depending on its part) the thermal properties and eventually also the acoustic and insulation ones. The paper describes application possibilities of insulation materials based upon waste textile fibres as integrated layer in current masonry ceramic blocks of high utility properties. (en)
Title
  • Development of building elements with thermal insulation filler based on secondary raw material (en)
  • Vývoj zdicích prvků s tepelně izolační výplní na bázi druhotných surovin
  • Vývoj zdicích prvků s tepelně izolační výplní na bázi druhotných surovin (cs)
skos:prefLabel
  • Development of building elements with thermal insulation filler based on secondary raw material (en)
  • Vývoj zdicích prvků s tepelně izolační výplní na bázi druhotných surovin
  • Vývoj zdicích prvků s tepelně izolační výplní na bázi druhotných surovin (cs)
skos:notation
  • RIV/00015253:_____/12:#0000010!RIV14-MPO-00015253
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/231)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179989
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00015253:_____/12:#0000010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ceramic blocks, insulation materials, waste textile fibres, masonry structures. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CH - Švýcarská konfederace
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2D67B9727AB9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Advanced Materials Research
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 649
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hroudová, Jitka
  • Sedlmajer, Martin
  • Zach, Jiří
issn
  • 1022-6680
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software