Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This work was focused on optimization of conditions for milk proteins determination. Procedures in concern were clotting of cow's and goat's milk samples at different pH values and precipitation of soft and hard cheeses by various agents at pH 4.6. The final analysis was performed by RP-HPLC method. The best chromatographic resolution of caseins and whey proteins of cow's and goat's milk, were obtained by precipitation at pH 4.6 and 4.9. The best agent for coagulation of soft and hard cheese, was the acetic acid. Optimal chromatogram of whey from soft cheese was obtained at precipitation by hydrochloric acid. (en)
- Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou.
- Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou. (cs)
|
Title
| - Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
- Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin (cs)
- Optimization of conditions for milk protein isolation (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
- Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin (cs)
- Optimization of conditions for milk protein isolation (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870433!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870433
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - RP-HPLC; precipitation; pH; cheeses; milk; milk proteins (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Dračková, Michaela
- Ruprichová, Lenka
- Vorlová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |