About: Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárního tuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší).
  • Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárního tuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší). (cs)
  • The aim of this study was to characterize selected chemical and textural parameters of meat from farmed fallow deer. Chemical parameters (content of dry matter, fat, pure protein and collagen) and textural parameters (hardness, cohesiveness) were measured in meat from loin (Musculus longisimus dorsi) and leg (Musculus gluteus medius). Samples came from farmed fallow deer (Dama dama) slaughtered in August 2010. We found differences between loin and leg in all chemical parameters, respectively content of dry matter (P{0.001), content of intramuscular fat (P{0.01), content of collagen (P{0.01) and content of pure protein (P{0.05). For textural parameters there were found no statistically significant differences, but meat from leg was more hardness. (en)
Title
  • Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat (en)
  • Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka
  • Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka (cs)
skos:prefLabel
  • Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat (en)
  • Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka
  • Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870364!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 190136
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870364
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • texture; chemical composion; meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1CE283389CBD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Dominik, Petr
  • Saláková, Alena
  • Steinhauser, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-010-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software