Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat.
- Cílem práce bylo hodnocení kvalitativních vlastností kýty zvěřiny z divočáků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, čistých bílkovin a kolagenu) byly měřeny v mase z kýty. Vzorky pocházely z divokých prasat (Sus scrofa scrofa) ulovených v České republice od června do prosince 2009. Našli jsme rozdíly mezi samicemi (sele - lončák), respektivě v obsahu čistých bílkovin (P <= 0.01) a obsahu sušiny (P <= 0.001). Kýta ze samic lončáka měla vyšší obsah sušiny, tuku a čistých bílkovin, ale vyšší obsah kolagenu měly samice selat. (cs)
- The aim of this study was to evaluate qualitative characteristics leg of wild boar venison. Chemical parameters (content of dry matter, fat, pure protein and collagen) were measured in meat from leg. Samples came from wild boar (Sus scrofa scrofa) hunted in Czech Republic from June to December 2009. We found differences between females (piglets - hoggets), respectively content of pure protein (P <= 0.01) and content of dry matter (P <= 0.001). Leg from females of hoggets had the highest content of dry matter, fat and pure protein, but the highest value of content collagen had females of piglets. (en)
|
Title
| - Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
- Jakostní parametry kýty černé zvěřiny (cs)
- Qualitative characteristics leg of wild boar venison (en)
|
skos:prefLabel
| - Jakostní parametry kýty černé zvěřiny
- Jakostní parametry kýty černé zvěřiny (cs)
- Qualitative characteristics leg of wild boar venison (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002968!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002968
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - venison; wild boar; leg; quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Dominik, Petr
- Saláková, Alena
- Steinhauser, Ladislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |