Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Calorimetric tests of grape marc from 9 varieties were realized during 2011--2012. Grape marc were take from vine-grower in villages Rakvice and Velké Bílovice. The results shows that grape marc from varieties Cabernet Moravia, Sauvignon blanc, Grüner Veltliner, Blue Portugal and Zweigeltrebe have the highest heating values from 16,52 to 16,73 MJ.kg-1. From the practical standpoint is the main problem high water content, which contributing fast fungi development and get started biodegradable process. (en)
- V období 2011--2012 byly provedeny kalorimetrické zkoušky u matoliny získané při zpracovávání hroznů 9 moštových odrůd révy vinné. Matoliny byly odebírány u vinařských subjektů v katastru obce Rakvice a Velké Bílovice. Nejvyšší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matolin z odrůd Cabernet Moravia, Sauvignon, Veltlínské zelené, Modrý Portugal a Zweigeltrebe. Hodnoty výhřevnosti se zde pohybují mezi 16,52--16,73 MJ.kg-1. Z praktického hlediska představuje hlavní problém vysoký obsah vody, který přispívá rychlému rozvoji plísní a nastartování biodegradabilních procesů.
- V období 2011--2012 byly provedeny kalorimetrické zkoušky u matoliny získané při zpracovávání hroznů 9 moštových odrůd révy vinné. Matoliny byly odebírány u vinařských subjektů v katastru obce Rakvice a Velké Bílovice. Nejvyšší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matolin z odrůd Cabernet Moravia, Sauvignon, Veltlínské zelené, Modrý Portugal a Zweigeltrebe. Hodnoty výhřevnosti se zde pohybují mezi 16,52--16,73 MJ.kg-1. Z praktického hlediska představuje hlavní problém vysoký obsah vody, který přispívá rychlému rozvoji plísní a nastartování biodegradabilních procesů. (cs)
|
Title
| - Assessment of energetic potential of grape marc (en)
- Posouzení energetického potenciálu matolin
- Posouzení energetického potenciálu matolin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Assessment of energetic potential of grape marc (en)
- Posouzení energetického potenciálu matolin
- Posouzení energetického potenciálu matolin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/13:00212555!RIV14-MZE-43510___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/13:00212555
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - viticulture; grape marc; calorimetr (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burg, Patrik
- Ludín, David
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |