Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - A possibility of decreasing the amount of synthetic preservatives in cosmetic products and foodstuffs is their replacement with fatty acids and their derivatives, which have shown a broad spectrum of antimicrobial activity. The aim of the project was to prepare fatty acid esters of fructose using enzymatic catalysis and to investigate their antimicrobial properties and activity in cosmetic products. The obtained results also indicated that enzymatic synthesis is a alternative method for preparing fatty acid esters of sugar. (en)
- Jednou z možností jak snížit množství syntetických konzervantů v kosmetických a potravinářských produktech je jejich náhrada estery mastných kyselin a jejich derivátů, které vykazují široké spektrum antimikrobiální aktivity. Cílem práce bylo připravit estery fruktosy a mastných kyselin pomocí enzymové katalýzy a přezkoumat jejich antimikrobiální vlastnosti i v reálních podmínkách. Bylo zjištěno, že enzymovou syntézou lze připravit estery fruktosy s antimikrobiálními vlastnostmi, které je možno použít i v reálním prostředí.
- Jednou z možností jak snížit množství syntetických konzervantů v kosmetických a potravinářských produktech je jejich náhrada estery mastných kyselin a jejich derivátů, které vykazují široké spektrum antimikrobiální aktivity. Cílem práce bylo připravit estery fruktosy a mastných kyselin pomocí enzymové katalýzy a přezkoumat jejich antimikrobiální vlastnosti i v reálních podmínkách. Bylo zjištěno, že enzymovou syntézou lze připravit estery fruktosy s antimikrobiálními vlastnostmi, které je možno použít i v reálním prostředí. (cs)
|
Title
| - Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití
- Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití (cs)
- Enzymatic synthesis of fatty acid derivatives with antimicrobial activity and their use (en)
|
skos:prefLabel
| - Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití
- Enzymová příprava derivátů mastných kyselin s antimikrobiální aktivitou a jejich využití (cs)
- Enzymatic synthesis of fatty acid derivatives with antimicrobial activity and their use (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024175!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024175
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - enzymatic synthesis; fatty acid fructose esters; antimicrobial activity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Poláková, Lenka
- Šmidrkal, Jan
- Karlová, Tereza
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |