Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001.
- Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001. (cs)
- The objective of this study was to investigate the susceptibility of two microbial strains (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880) to the antimicrobial properties of several fatty acids and their esters. Fatty acids and their monoacylglycerols, munoacylglucoses and monoacylsucroses were used. The susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001 to the antibacterial properties of selected compounds was investigated in exemplary cosmetic oil in water emulsion which was prepared. (en)
|
Title
| - Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
- Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití (cs)
- Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use (en)
|
skos:prefLabel
| - Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
- Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití (cs)
- Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021145!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021145
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fatty acids; fatty acid esters; cosmetic emulsions; preservatives; antimicrobial effect (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XLI. Seminář o tenzidech a detergentech
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Šmidrkal, Jan
- Švejcarová, Martina
- Karlová, Tereza
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |