Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The quality of eight fermented soy products was tested from the point of view of total counts of Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus, titratable acidity and active acidity. (en)
- V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108
- V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108 (cs)
|
Title
| - Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.
- Lactic acid bacteria in fermented soy products (en)
- Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.
- Lactic acid bacteria in fermented soy products (en)
- Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00017950!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00017950
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Fermented soy products; yoghurt culture; titratable acidity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Milan
- Dvořáková, Eva
- Chumchalová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Česká společnost chemická; Českomoravský svaz mlékárenský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |