About: Vliv fyzikálních úprav na zvýšení biologického potenciálu osiva máku setého     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • zakládáním porostů a úpravou osiva. Výsevek máku dosahuje v praxi téměř šestinásobného množství, než je potřebné k založení optimálně hustého porostu. Byl sledován vliv třídění osiva jarního máku odrůd Major a Lazur v letech 2006 a 2007. Třídění se uskutečnilo na principu měrné hmotnosti a velikosti semen. Nejlepších semenářských vlastností osiva a následných produkčních schopností porostu dosahovala varianta semen s vyšší HTS. Při třídění semen podle jejich velikosti měla nejvyšší biologickou hodnotu semena větší než 1,1mm, avšak produkčně nejvýnosnější byl porost založený ze semen o velikosti 1,0-1,1mm. Odlišná kvalita osiva může ovlivňovat výkonnost založeného porostu, avšak zároveň prokazuje velkou závislost vzcházivosti máku na podmínkách prostředí.
  • zakládáním porostů a úpravou osiva. Výsevek máku dosahuje v praxi téměř šestinásobného množství, než je potřebné k založení optimálně hustého porostu. Byl sledován vliv třídění osiva jarního máku odrůd Major a Lazur v letech 2006 a 2007. Třídění se uskutečnilo na principu měrné hmotnosti a velikosti semen. Nejlepších semenářských vlastností osiva a následných produkčních schopností porostu dosahovala varianta semen s vyšší HTS. Při třídění semen podle jejich velikosti měla nejvyšší biologickou hodnotu semena větší než 1,1mm, avšak produkčně nejvýnosnější byl porost založený ze semen o velikosti 1,0-1,1mm. Odlišná kvalita osiva může ovlivňovat výkonnost založeného porostu, avšak zároveň prokazuje velkou závislost vzcházivosti máku na podmínkách prostředí. (cs)
  • Increasement of poppy seed area brings insufficiences in growing technology, which is related to stands establishment and seed treatment. Seed rate of poppy seed in practice is nearly six times higher than it is necessary to establish optimum dense stand. We monitored influence of seed classification in spring poppy, cultivars Major and Lazur during 2006 - 2007. Classification was based on prinicple of specific weight and seeds size. The best seed production properties of seed and consequent production abilities were reached in variant of seeds with higher HTS. The highest biology value was found in seeds higher than 1,1mm, but the highest yield was reached with seeds of size 1,0-1,1mm. Different quality of seed can influence performance of established stand, but also proves significant dependance of poppy seed emergence on environmental conditions. (en)
Title
  • Vliv fyzikálních úprav na zvýšení biologického potenciálu osiva máku setého
  • Influence of Physical Treatments on Increasement of Biological Potencial (en)
  • Vliv fyzikálních úprav na zvýšení biologického potenciálu osiva máku setého (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv fyzikálních úprav na zvýšení biologického potenciálu osiva máku setého
  • Influence of Physical Treatments on Increasement of Biological Potencial (en)
  • Vliv fyzikálních úprav na zvýšení biologického potenciálu osiva máku setého (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:21228!RIV08-MZE-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3173)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458300
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:21228
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • poppy seed; seed; seeds size; specific weight; germination; emergence; stand productivity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B41B4885383B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Troubsko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracovíní produktů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Valenta, Jan
  • Hosnedl, Václav
  • Pšenička, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86908-04-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software