About: Evaluation of the quality of grass silages in enterprise conditions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vliv aditivních látek v provozních podmínkách na vybramé kvalitní ukazatele zavadlých travních siláží. Vzorky byly odebírány ve dvouletém období z první seče. U jednotlivých vzorků se hodnotila kvalita fermentačníhoprocesu a obsah vybraných živin. Statisticky významné rozdíly (p{0,05) byly zjištěny u obsahu kyseliny mléčné, pH, stupně proteolýzy a BNVL mezi skupinou siláží bez aditiv a skupinou siláží ošetřenou bakteriálními a bakteriálně-enzymatickými aditivy. Nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly mezi skupinou ošetřenou bakteriálními a bakteriálně enzymatickými aditivy.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv aditivních látek v provozních podmínkách na vybramé kvalitní ukazatele zavadlých travních siláží. Vzorky byly odebírány ve dvouletém období z první seče. U jednotlivých vzorků se hodnotila kvalita fermentačníhoprocesu a obsah vybraných živin. Statisticky významné rozdíly (p{0,05) byly zjištěny u obsahu kyseliny mléčné, pH, stupně proteolýzy a BNVL mezi skupinou siláží bez aditiv a skupinou siláží ošetřenou bakteriálními a bakteriálně-enzymatickými aditivy. Nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly mezi skupinou ošetřenou bakteriálními a bakteriálně enzymatickými aditivy. (cs)
  • The aim of this scientific work was evaluate the effect of aditives in enterprise conditions for choice qualitative parameters of grass silages. The samples were took in two-year period from first cat. There was evaluated qualita of fermentation process and nutrient contents at single samples. Statistical significant differences (p{0,05) were found out at content of milk acid, pH, proteolysis degree and nitrogen free extrakt between silages without aditives and silages with bacterial and bacterial ferment additives. Statistical significant differences were not found out between silages with bacterial and bacterial ferment additives. (en)
Title
  • Evaluation of the quality of grass silages in enterprise conditions (en)
  • Posouzení kvality travních siláží v provozních podmínkách
  • Posouzení kvality travních siláží v provozních podmínkách (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of the quality of grass silages in enterprise conditions (en)
  • Posouzení kvality travních siláží v provozních podmínkách
  • Posouzení kvality travních siláží v provozních podmínkách (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/12:43883314!RIV13-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 159961
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/12:43883314
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bacterial ferment aditives; bacterial aditives; silages (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CAA0CB3C4A5A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Krmivářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XVI
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kadlec, Jaromír
  • Lád, František
  • Petrášková, Eva
  • Čermák, Bohuslav
  • Hanetšlégrová, Petra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-9992
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software