Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Úkolem užitného vzoru je vytvoření potravinářského polotovaru pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin. Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar obsahuje 47 až 53 % hmotnostních mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami, 17 až 23 % hmotnostních krupice z obalových vrstev ovesných zrn s obsahem b-glukanů a 25 až 35 % hmotnostních hladké ječné mouky. Výhoda tohoto polotovaru spočívá v tom, že obsahuje nutričně kvalitní živočišné bílkoviny a zároveň b-glukany a arabinoxylany, které snižují využití živin a mají dietní účinek. V tomto složení se může potravinářský polotovar použít např. místo tvarohu k plnění koláčů, k přípravě ovocných krémů, ovocných nákypů, k výrobě ovocných knedlíků, k přípravě ovocných pěn, k výrobě slaného i sladkého sýrového pečiva, k výrobě různých krémů a pomazánek. Potravinářský polotovar se dá smažit, péct, zapékat, mlít a upravovat dalšími běžnými kuchyňskými způsoby.
- Úkolem užitného vzoru je vytvoření potravinářského polotovaru pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin. Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar obsahuje 47 až 53 % hmotnostních mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami, 17 až 23 % hmotnostních krupice z obalových vrstev ovesných zrn s obsahem b-glukanů a 25 až 35 % hmotnostních hladké ječné mouky. Výhoda tohoto polotovaru spočívá v tom, že obsahuje nutričně kvalitní živočišné bílkoviny a zároveň b-glukany a arabinoxylany, které snižují využití živin a mají dietní účinek. V tomto složení se může potravinářský polotovar použít např. místo tvarohu k plnění koláčů, k přípravě ovocných krémů, ovocných nákypů, k výrobě ovocných knedlíků, k přípravě ovocných pěn, k výrobě slaného i sladkého sýrového pečiva, k výrobě různých krémů a pomazánek. Potravinářský polotovar se dá smažit, péct, zapékat, mlít a upravovat dalšími běžnými kuchyňskými způsoby. (cs)
- The semi-finished product for the preparation of dietary protein functional foods, according the technical solution, contains 47 to 53 % by weight of milk coprecipitate formed jointly by precipitated milk proteins, i.e. casein and serum proteins, 17 to 23 % by weight of semolina from surface layers of oats grains containing b-glucans and 25 to 35 % by weight of smooth barley flour. The advantage of this semi-finished product is that it contains a nutritionally high quality protein as well as b-glucans and arabinoxylans, which reduce the utilization of nutrients and have a diet effect. The semi-finished food product can be used instead of curd to filling cakes, to prepare fruit creams, fruit pudding, in the manufacture of fruit dumplings, preparation of fruit foams, the manufacture of salt and sweet cheese pastries, to produce various creams and spreads. The semi-finished food can be fried, baked, scalloped, grinded and treated by other common kitchen ways. (en)
|
Title
| - Potravinářský polotovar pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin
- Semi-finished food product for preparation of dietary protein functional foods (en)
- Potravinářský polotovar pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Potravinářský polotovar pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin
- Semi-finished food product for preparation of dietary protein functional foods (en)
- Potravinářský polotovar pro přípravu bílkovinných dietních funkčních potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/09:00010845!RIV10-MSM-12220___
|
http://linked.open...tracePatentuVzoru
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/09:00010845
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - semi-finished food product; protein diet functional food; milk precipitate, oats grain surface layer, barley four; b-glucans, arabinoxylans; kitchen use ways (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví v ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Peterka, Jiří
- Frelich, Jan
- Kolář, Ladislav
- Kužel, Stanislav
- Batt, Jana
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |