Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The objective of the investigation was to analyse traits of fattening performance and carcass value in the hybrid combination (LxLW)xLWp (Large White - paternal line). Data were acquired from 64 final hybrids (experimental group - 17 barrows and 15 gilts, control group - 19 barrows and 13 gilts). Fattening performance was examined for 19 weeks. Both groups received complete feed mixture (CFM) A1 until the 6th week of experiment, and CFM A2 from the 6th week. In the experimental group rye substituted 30%of CFM A2. Minimum differences were determined between both groups in average daily weight gain and average consumption of complete feed mixture per day and/or per 1 kg weight gain. The animals of control group had higher live weights at regular weighing. Average backfat thickness was lower by 0.96 mm in pigs of experimental group. The weight of valuable lean cuts was almost identical in both groups (22.59 kg and 22.46 kg, respectively). As a result of lower slaughter weight the percentage of lean meat (en)
- Cílem sledování byla analýza ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty hybridní kombinace (LxBU)xBO. Data byla získána ze 64 finálních hybridů (pokusná skupina - 17 vepříků a 15 prasniček, kontrolní skupina - 19 vepříků a 13 prasniček). Sledování výkrmnostiprobíhalo po dobu 19 týdnů. Obě skupiny byly do 6. týdne experimentu krmeny KKS A1, od 6. týdne KKS A2. U pokusné skupiny bylo 30 % KKS A2 nahrazeno žitem. Průměrný denní přírůstek a průměrná spotřeba kompletní krmné směsi na den, resp. na 1 kg přírůstku se mezi oběma skupinami lišily minimálně. Vyšší živou hmotnost při pravidelném vážení vykazovali jedinci kontrolní skupiny. U prasat pokusné skupiny byla naměřena o 0,96 mm nižší průměrná výška hřbetního tuku. Hmotnost hlavních masitých částí se u obouskupin téměř nelišila (22,59 kg; resp. 22,46 kg). Vlivem nižší porážkové hmotnosti byl však podíl libového masa (57,11 %; resp. 56,25 %) v kontrolní skupině vyšší o 0,87 %. V pokusné skupině byla zaznamenána průměrná porážková hmotnost vepříků o 1,01 kg
- Cílem sledování byla analýza ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty hybridní kombinace (LxBU)xBO. Data byla získána ze 64 finálních hybridů (pokusná skupina - 17 vepříků a 15 prasniček, kontrolní skupina - 19 vepříků a 13 prasniček). Sledování výkrmnostiprobíhalo po dobu 19 týdnů. Obě skupiny byly do 6. týdne experimentu krmeny KKS A1, od 6. týdne KKS A2. U pokusné skupiny bylo 30 % KKS A2 nahrazeno žitem. Průměrný denní přírůstek a průměrná spotřeba kompletní krmné směsi na den, resp. na 1 kg přírůstku se mezi oběma skupinami lišily minimálně. Vyšší živou hmotnost při pravidelném vážení vykazovali jedinci kontrolní skupiny. U prasat pokusné skupiny byla naměřena o 0,96 mm nižší průměrná výška hřbetního tuku. Hmotnost hlavních masitých částí se u obouskupin téměř nelišila (22,59 kg; resp. 22,46 kg). Vlivem nižší porážkové hmotnosti byl však podíl libového masa (57,11 %; resp. 56,25 %) v kontrolní skupině vyšší o 0,87 %. V pokusné skupině byla zaznamenána průměrná porážková hmotnost vepříků o 1,01 kg (cs)
|
Title
| - The analyse of fattening performance and carcass value in the hybrid combination with regard to ingredients of feed. (en)
- Analýza výkrmnosti a jatečné hodnoty vybrané hybridní kombinace prasat s ohledem na složení krmné směsi a pohlaví
- Analýza výkrmnosti a jatečné hodnoty vybrané hybridní kombinace prasat s ohledem na složení krmné směsi a pohlaví (cs)
|
skos:prefLabel
| - The analyse of fattening performance and carcass value in the hybrid combination with regard to ingredients of feed. (en)
- Analýza výkrmnosti a jatečné hodnoty vybrané hybridní kombinace prasat s ohledem na složení krmné směsi a pohlaví
- Analýza výkrmnosti a jatečné hodnoty vybrané hybridní kombinace prasat s ohledem na složení krmné směsi a pohlaví (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/04:00005922!RIV06-MZE-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/04:00005922
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; fattening performance; carcass value; sex; rye (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální problémy chovu prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Novotný, František
- Vejčík, Antonín
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze. Provozně ekonomická fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |