Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, free fatty acids (FFAs); FFAs results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for FFAs determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well. (en)
- Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
- Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům. (cs)
|
Title
| - Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories. (en)
- Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
- Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories. (en)
- Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
- Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/11:#0000440!RIV11-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(ME09081), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Součástí kontroly kvality mléčného potravinového řetězce. Zlepšením kvality výsledků zde může tvořit podíl do 9 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených nedostatkem informací.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/11:#0000440
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; sample; free fatty acids; infrared spectroscopy; calibration; validation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Rutinní pracoviště mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů a.s., Praha, LRM Buštěhrad a mléčná laboratoř Výzkumného ústavu pro chov skotu s.r.o. v Rapotíně, popřípadě jiné laboratoře kontroly kvality mléka.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Číslo udělené certifikace: 2009/4070/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 30. 9. 2009.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Kopecký, Jaroslav
- Vyletělová, Marcela
- Genčurová, Václava
- Hulová, Irena
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |