Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this work was to develop a formula of bakery products with high content of folic acid and monitoring the impact of 30 – 68 % mill fraction of non-tradition forms cereals addition and 6 month storage time on the sensory and nutritional quality of final products. The graphic rating scale method was used for sensory assessment of appearance, colour, aroma, flavour, taste, aftertaste intensity, texture and the overall impression. The content of total dietary fibre, total polyphenols and carotenoids, vitamin E, thiamine, niacin, pantothenic acid, pyridoxine and added folic acid was observed. (en)
- Cílem práce bylo vyvinutí receptur pekařských výrobků se zvýšeným obsahem kyseliny listové a sledování vlivu 30 – 68 % přídavku mlýnských frakcí netradičních obilovin a 6 měsíční doby skladování na senzorickou a nutriční jakost finálních výrobků. K senzorickému hodnocení vzhledu, barvy, vůně, flavour, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů a karotenoidů, vitaminu E, thiaminu, niacinu, kyseliny pantothenové, pyridoxinu a přidané kyseliny listové.
- Cílem práce bylo vyvinutí receptur pekařských výrobků se zvýšeným obsahem kyseliny listové a sledování vlivu 30 – 68 % přídavku mlýnských frakcí netradičních obilovin a 6 měsíční doby skladování na senzorickou a nutriční jakost finálních výrobků. K senzorickému hodnocení vzhledu, barvy, vůně, flavour, chuti, intenzity pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. Z nutričních ukazatelů byly sledovány u pekařských výrobků zejména obsahy celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů a karotenoidů, vitaminu E, thiaminu, niacinu, kyseliny pantothenové, pyridoxinu a přidané kyseliny listové. (cs)
|
Title
| - Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou
- Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou (cs)
- Utilization of non-traditional forms of cereals in bakery products fortified with folic acid (en)
|
skos:prefLabel
| - Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou
- Využití netradičních forem obilovin v pekárenských výrobcích obohacených kyselinou listovou (cs)
- Utilization of non-traditional forms of cereals in bakery products fortified with folic acid (en)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/13:#0000757!RIV14-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/13:#0000757
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - folic acid; bakery products; cereals; storage (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ehrenbergerová, Jaroslava
- Martinek, Petr
- Vaculová, Kateřina
- Fiedlerová, Vlasta
- Winterová, Renata
- Dvořáček, Václav
- Holasová, Marie
- Mašková, Eva
- Ouhrabková, Jarmila
- Laknerová, Ivana
|
issn
| |
number of pages
| |