About: Using of image analysisi for bone tissue determination in meat products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was quantitative evaluation of meat products on the base histological examination. This technique includes alizarin red staining, taking the digital photos, processing and analysis of the photos (ACC programme). Bone fragments wereanalysed - number, lenght, content of bone tissue. (en)
  • Mikroskopicé metody umožňují sledovat přímo složení výrobku a prokázat případnou technologickou nekázeň při manipulaci se surovinami. V případě masných výrobků mů'ze být u některých součástí (separované maso, rostlinné přídavky) významná nejen jejich identifikace (tzn. kvalitativní vyšetření), ale i kvantitativní hodnocení jejich zastoupení. Určení jednotlivých komponent se provádí podle popsaných morfologických znaků a barevnosti při použití různých barvících postupů. Cílem práce je vytvoření postupu pro využití obrazové analýzy ke kvantitativnímu hodnocení masných výrobků na základě histologického vyšetření jako alternativního postupu k chemickým analýzám.
  • Mikroskopicé metody umožňují sledovat přímo složení výrobku a prokázat případnou technologickou nekázeň při manipulaci se surovinami. V případě masných výrobků mů'ze být u některých součástí (separované maso, rostlinné přídavky) významná nejen jejich identifikace (tzn. kvalitativní vyšetření), ale i kvantitativní hodnocení jejich zastoupení. Určení jednotlivých komponent se provádí podle popsaných morfologických znaků a barevnosti při použití různých barvících postupů. Cílem práce je vytvoření postupu pro využití obrazové analýzy ke kvantitativnímu hodnocení masných výrobků na základě histologického vyšetření jako alternativního postupu k chemickým analýzám. (cs)
Title
  • Using of image analysisi for bone tissue determination in meat products (en)
  • Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch
  • Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch (cs)
skos:prefLabel
  • Using of image analysisi for bone tissue determination in meat products (en)
  • Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch
  • Využitie analýzy obrazu pre stanovenie kostného tkaniva v mäsových výrobkoch (cs)
skos:notation
  • RIV/00216305:26210/02:PU47813!RIV11-MSM-26210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V, Z(MSM 261100009)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 670168
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26210/02:PU47813
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat products, histology, bone tissue (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [295F700F581D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena Alimentorum XXIII, Zborník prednášok a posterov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tremlová, Bohuslava
  • Štarha, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • University of Veterinary Medicine
https://schema.org/isbn
  • 80-7148-049-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software