Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Database contains the file of markers - methanol, acetaldehyde, ethyl acetate, higher alcohols, ethyl-esters of fatty acids, flavours in different sorts fruit spirits( pears brandy, apple brandy, sour cherry and sweet cherry brandy, apricots brandy, plum brandy ). Total 153 samples of fruit spirits were analysed by method of gas chromatography GC/FID and GC/MSD. These methods serve especially for separation individual sorts of fruit spirits. For authenticity determination of fruit spirits were used methods of stable isotope ( nuclear magnetic resonance-NMR and isotope mass spectrometry -IRMS ). These methods serve for the detection of adulteration fruit spirits with addition other sort of ethanol or sugar, what is not from fruit. All the results were statistically processed. (en)
- Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány .
- Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány . (cs)
|
Title
| - Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů
- Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů (cs)
- Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits (en)
|
skos:prefLabel
| - Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů
- Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů (cs)
- Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:E0004394!RIV07-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomický přínos uplatnění metodiky nelze předem vyčíslit
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:E0004394
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fruit spirits, authenticity, markers, gas chromatography, isotope mass spectrometry, nuclear magnetic resonance, database (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - U výsledku typu metodik tj. postupu stanovení autentičnosti potravin nelze určit typické technické parametry
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Winterová, Renáta
- Mikulíková, Renáta
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |