Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněného MET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic.
- Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněného MET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic. (cs)
- Experimentally it was found that: a. milk protein content was more sensitive than milk production to amounts of aminoacids LYZ and MET, b. increasing of milk proteins percentage was independent on milk production, c. caseine was the most influenced milk fraction, d. cows in early lactation responded to LYZ and MET supplement by their milk production more often than ones in late lactation and the reaction was stronger if dry matter NS content was at the desired level, e. with the change of milk protein production the milk fat production often increased, f. protected MET administration in transit period positively affected milk production and health state of high productive dairy cows. (en)
|
Title
| - Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic
- Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic (cs)
- Protected amino-acids and their and their influence on milk performance of dairy cows (en)
|
skos:prefLabel
| - Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic
- Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic (cs)
- Protected amino-acids and their and their influence on milk performance of dairy cows (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/06:#0000280!RIV07-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/06:#0000280
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy cows, milk performance, protected amino-acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |