About: Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This publication deals with questions related to the legal protection of intellectual property while doing business, and this from the point of view of intrastate as well as international business rela-tions. It derives from principles of legal protection, which are an-chored in international treaties which bind the Czech Republic, and it takes them up with the explanation of legal regulations included in the national legislation. The first part of the publication concerns the legal protection of the industrial property subject matters, i.e. inventions, utility models, industrial designs, trademarks, appellations of origin and the geographical indications. An independent part deals with administration systems regarding the granting and maintaining of industrial property protection. Questions related to the protection of the business name, unfair competition, effects of the granted industrial property protections and their limits are also included. Chapters of the publication about administration systems regard-ing the granting and maintaining of industrial legal protection. A further part of the publi-cation deals with questions linked to copyright protection and its importance for the business sphere. A special focus is devoted to the legal protection of classic copyrighted works, the legal protec-tion of computer programs, databases and compilation, photographic and architectonic works and audio-visual works. Then are covered questions of creation, content and authorship of a work. Significant parts pursue the personal and proprietary rights of the author, including contractual and compulsory licenses in the copyright field. Employees´ works and ordered works, competition works, and rights of performing artists are also delineated. For the industrial property field and for the copyright field there are common questions of the enforcement of these rights and the competent authorities. (en)
  • Publikace se zabývá otázkami spojenými s právní ochranou duševního vlastnictví při podnikání jak z hlediska vnitrostátního, tak z hlediska mezinárodních obchodních vztahů. Vychází z principů právní ochrany, zakotvených v mezinárodních smlou-vách, jimiž je Česká republika vázána, a navazuje na ně vysvět-lením právních úprav obsažených v národní legislativě. První části této publikace se zabývají právní ochranou předmětů prů-myslového vlastnictví, tedy vynálezů, užitných vzorů, průmyslo-vých vzorů, ochranných známek, označení původu a zeměpis-ných označení. Samostatná část je věnována systémům řízení o udělování a udržování průmyslověprávní ochrany. Neponechá-vají se stranou otázky ochrany obchodního jména, nekalé soutěže, účinků udělených průmyslověprávních ochran a omezení těchto účinků. Pozornost se věnuje i smluvním vztahům v oblasti průmyslových práv, zejména licenčním smlouvám, smlouvám na know-how a franšízovým smlouvám. Pro podnikatelskou oblast mají důležitý význam kapitoly publikace, které se zabývají systémy řízení o udělování a udržování průmyslověprávní ochrany a rozborem podmínek pro její získání. Další části publikace se zabývají otázkami autorskoprávní ochrany a jejího významu pro podnikatelskou sféru. Mimořádná pozornost se věnuje právní ochraně klasických autorských děl, právní ochraně počítačových programů, databází a sborníků, fotografických a architektonických děl a audiovizuálních děl. Řeší se otázky vzniku, obsahu a autorství k dílu. Podstatné části se zabývají osobnostními a majetkovými právy autora, včetně smluvních a zákonných licencí v autorskoprávní oblasti. Předkládaná publikace neponechává stranou ani zaměstnanecká díla, díla na objednávku, soutěžní díla a práva výkonných umělců. Společné pro průmyslověprávní i autorskoprávní oblast jsou otázky uplatňování těchto práv a působnost orgánů působících v této oblasti.
  • Publikace se zabývá otázkami spojenými s právní ochranou duševního vlastnictví při podnikání jak z hlediska vnitrostátního, tak z hlediska mezinárodních obchodních vztahů. Vychází z principů právní ochrany, zakotvených v mezinárodních smlou-vách, jimiž je Česká republika vázána, a navazuje na ně vysvět-lením právních úprav obsažených v národní legislativě. První části této publikace se zabývají právní ochranou předmětů prů-myslového vlastnictví, tedy vynálezů, užitných vzorů, průmyslo-vých vzorů, ochranných známek, označení původu a zeměpis-ných označení. Samostatná část je věnována systémům řízení o udělování a udržování průmyslověprávní ochrany. Neponechá-vají se stranou otázky ochrany obchodního jména, nekalé soutěže, účinků udělených průmyslověprávních ochran a omezení těchto účinků. Pozornost se věnuje i smluvním vztahům v oblasti průmyslových práv, zejména licenčním smlouvám, smlouvám na know-how a franšízovým smlouvám. Pro podnikatelskou oblast mají důležitý význam kapitoly publikace, které se zabývají systémy řízení o udělování a udržování průmyslověprávní ochrany a rozborem podmínek pro její získání. Další části publikace se zabývají otázkami autorskoprávní ochrany a jejího významu pro podnikatelskou sféru. Mimořádná pozornost se věnuje právní ochraně klasických autorských děl, právní ochraně počítačových programů, databází a sborníků, fotografických a architektonických děl a audiovizuálních děl. Řeší se otázky vzniku, obsahu a autorství k dílu. Podstatné části se zabývají osobnostními a majetkovými právy autora, včetně smluvních a zákonných licencí v autorskoprávní oblasti. Předkládaná publikace neponechává stranou ani zaměstnanecká díla, díla na objednávku, soutěžní díla a práva výkonných umělců. Společné pro průmyslověprávní i autorskoprávní oblast jsou otázky uplatňování těchto práv a působnost orgánů působících v této oblasti. (cs)
Title
  • Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana
  • Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana (cs)
  • Legal protection of intellectual rights (en)
skos:prefLabel
  • Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana
  • Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana (cs)
  • Legal protection of intellectual rights (en)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/14:#0000469!RIV15-MSM-26482789
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 12515
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/14:#0000469
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Legal protection of intellectual property, International business relations, Principles of industrial property legal protection, Interna-tional treaties in intellectual property, Legal protection of industrial property, Inventions, Utility models, Industrial designs, Trade-marks, Appellations of origin, Geographical indications, Granting and maintaining of industrial property protection, Business name, Unfair competition, License agreements, Know-how, Franchise agreements, Copyright protection, Computer programs protection, Databases, Photographic and architectonic works, Audio-visual works, Author rights, Compulsory licenses, Competition works, Performing author rights, Enforcement of intellectual rights. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E40AD28E2B84]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Duševní vlastnictví a jeho právní ochrana
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jakl, Ladislav
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MUP Press
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87956-00-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software