Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Work is focused on finding the right relations between foods, nutrition and processes of food raw materials treatment from the point ov view of actual and first of all future trends in these fields. Groups of topics are formulated by this way: Safety and quality of foods and meals (to find and identify still larger spectrum of risk factors or food components and methods or processes of their recognition and decontamination to assure the safe consommation of these foods); Foods and human health (to find appropriate raw materials to design foods having health benefit for the consumer, that means the research of different bioactive compounds, their behaviour and interactions, their stability in the product and sensorical acceptability); Quality and treatment of raw materials respecting sustainable development (economical processes respecting quality of raw material, its maximal exploitation with minimal demand of energy and other media and exploitation of wastes to obtain components for following use). (en)
- Činnost je zaměřena na vztah potravin a výživy a procesů zpracování potravinářských surovin z pohledu současných, ale především budoucích trendů v těchto oblastech. Tomu odpovídá zaměření na: Bezpečnost a kvalitu potravin a pokrmů (vyhledání a identifikace rozšiřujícího se spektra rizikových faktorů resp. složek , které je obsahují a zavedení metod jejich průkazu a nalezení dekontaminačních metod nebo postupů, které zajistí bezpečnou konzumaci těchto potravin); Potraviny a lidské zdraví (nalezení vhodných surovin a pozdější konstrukci potravin nesoucích zdravotní benefit spotřebiteli, tedy zkoumání obsahu jednotlivých bioaktivních složek, jejich chování a interakcí, jejich stability a senzorických vlastností); Kvalitu a procesy zpracování surovin ve vazbě na trvale udržitelný rozvoj (procesy šetrné k surovině, maximalizující její výtěžnost při minimálních nárocích na energie a media; využití odpadů nebo druhotných surovin pro získání vhodných látek jako komponent pro další využití).
|
Title
| - Food quality and safety in modern society (en)
- Kvalita a bezpečnost potravin v moderní společnosti
|
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ez/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...vavai/cez/dodavka
| |
http://linked.open...ez/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...in/vavai/cez/faze
| |
http://linked.open...ai/cez/hlavniObor
| |
http://linked.open...vai/cez/hodnoceni
| |
http://linked.open.../cez/kategorieVaV
| |
http://linked.open.../cez/klicovaSlova
| - food quality; food safety; nutrition; risk factors; health benefits; bioactive compounds (en)
|
http://linked.open...cez/partnerHlavni
| |
http://linked.open...z/poceVysledkuRIV
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cez/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open.../vavai/cez/resort
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ez/ukonceniReseni
| |
http://linked.open...ez/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...n/vavai/cez/zamer
| |
http://linked.open...sledkuDodavatelem
| - Řešení výzkumného záměru bylo přínosné po stránce dalšího rozvoje vědy i z hlediska využití výsledků v praxi. Jeho řešení významně přispělo ke zvýšení kvality vybraných druhů potravinářských produktů a k zavedení nových technologických postupů do výroby a zpracování potravin. (cs)
- The research solution has been beneficial for the further scientific development and for the use of the results in practice. Its solution contributed considerably to the increased quality of the selected types of food products and to the introduction of new technological processes into production and food processing. (en)
|
http://linked.open...cez/zivotniCyklus
| |
is http://linked.open...omain/vavai/zamer
of | |
is http://linked.open...n/vavai/cez/zamer
of | |