The proposed project will define a threshold of the food security and offer possibilities of solving crisis situations and dangers in the agri-food sector. On the basis of original mathematical models this project will determine a necessary volume of food and needed for the provision of minimum requirements for human nutrition. Further, the minimum size of agriculture (crop lands, head numbers of animals) and the adequate capacities of the food industry will be determined which will enable to eliminate the negative impacts of crisis situations. (en)
Navrhovaný projekt vymezí práh potravinové bezpečnosti a nabídne možnosti řešení krizových situací a ohrožení v agrárně-potravinářském sektoru. Na základě originálních matematických modelů stanoví potřebný objem potravin nezbytných pro zajištění minimálních požadavků na výživu. Dále bude stanoven minimální rozměr zemědělství (plochy, stavy zvířat) a potravinářských kapacit, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací.
The main result certified methodology was achived. All results are directly linked to the objectives of the project and were created during the project. Expected schedule was followed. All results are directly linked to the objectives of the project and were created during the project. The funds were used effectively. (en)
Bylo dosaženo předepsaného výsledku druhu N- Certifikovaná metodika. Všechny výsledky mají přímou vazbu k cílům projektu a vznikly během řešení projektu. Předpokládaný průběh řešení byl dodržen. Všechny výsledky mají přímou vazbu k cílům projektu a vznikly během řešení projektu. Finanční prostředky byly efektivně využity. (cs)