Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cílem projektu je vývoj a odzkoušení ozeleňovacích směsí určených pro použití ve vinicích v ekologické a integrované produkci v České republice. Druhově rozmanité směsi pro ozelenění meziřadí vinic a příkmenných pásů budou sloužit k podpoře biodiverzity ve vinicích. Cílem bude pozitivní působení ozeleňovacích směsí na fyzikální a chemické vlastnosti půdy, růst a vývoj révy vinné, kvalitu a výnos hroznů a kvalitu vína. Navrhnuté ozeleňovací směsí budou vyzkoušené ve vinohradnických podnicích hospodařících v systémech ekologické a integrované produkce. Zkoušení různých ozeleňovacích směsí bude probíhat 3 roky. Na základě 3-letého hodnocení bude navržené definitivní složení ozeleňovacích směsí (užitný vzor), bude specifikovaná vhodnost do určitých půdních a klimatických podmínek, bude navržena technologie založení a systém ošetřování porostů (certifikovaná metodika, ověřené technologie). Důležitým cílem bude pozitivní environmentální efekt tj. uchování či zvýšení biodiversity fauny i flóry vinohradů, pozitivní efekt jetelovin (fixátorů atmosférického dusíku) na spotřebu dusíkatých hnojiv a tím na efektivní hospodaření s minerální výživou.
- The aim of the project is the development and testing of new cover crops mixtures intended for use in vineyards in organic and integrated production in the Czech Republic. Species-rich mixtures both for inter-rows and for space under grape plants will serve to promote biodiversity in vineyards. The goal will be a positive effect of cover crops mixtures on physical and chemical soil properties, growth and development of the grape plants, yield and quality of grapes and wines. Proposed cover crops mixtures will be tested in the wine-growing enterprises in organic and integrated production. Testing of different cover crops mixtures will last for three years. Based on three-year evaluation of the proposed mixtures their final composition will be specified considering specific soil and climatic conditions (utility models). Suitable technologies of planting and a system of stand treatments will be proposed (certified methodology, certified technologies). An important goal will be the positive environmental effect, preserving or enhancing the biodiversity of fauna and flora in the vineyards. The positive effect of legumes, as atmospheric nitrogen fixators, on the consumption of nitrogenous fertilizers and thus effective management of mineral nutrition will be emphasized. (en)
|
Title
| - Different ways of vineyard greening and management and their influence on reduction of soil erosion and quality of production. (en)
- Různé způsoby ozeleňování a ošetřování vinohradů a jejich vliv na omezení eroze a kvalitu produkce.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - Vineyards- clover-grass mixtures- greening- plant nutrition- erosion- quality of production. (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |