Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The aim of this project is to develop colostrum containing products in combination with matrices of milk (whey, buttermilk, milk and other dairy based substrates) with the addition of probiotics and prebiotics. Such technological procedures will be used, which ensure stability during processing and to provide convenient conditions for growth and survival of probiotic microorganisms and at the same time showed suitable sensory properties. Furthermore, product where colostrum ingredient alone or in combination with other dairy matrixes in tablets or capsules will be developed. Emphasis will be placed on the natural prebiotic properties of milk oligosaccharides. The effect of colostrum and proposed mixtures on the survival and growth of probiotic microorganisms as well as pathogenic or potencial pathogenic bacterial species (E.coli, Staphylococcus aureus, etc.) will be tested in this work. Additionally, the influence of colostrum on resistance of probiotic microorganisms to survive in the unfavorable co (en)
- Cílem projektu je vývoj produktů s obsahem mleziva v kombinaci s matricemi z mléka (syrovátka, podmáslí, mléko, další složky mléčného původu) s přídavkem probiotik a prebiotik, s použitím takových postupů, aby byla zajištěna stabilita během technologického zpracování i aplikace, aby poskytoval vhodné podmínky pro růst a přežívání probiotických mikroorganismů a vykazoval vhodné senzorické vlastnosti. Dále pak, vývoj produktů, kde mlezivová složka, samostatně, nebo v kombinaci s dalšími matricemi mléka, bude součástí tablet nebo kapslí. Současně bude kladen důraz i na prebiotické vlastnosti přirozených oligosacharidů mleziva a dalších oligosacharidů z mléka. Rozšíří se poznatky o vlivu mleziva a navržených směsí na růst, jak probiotických, tak patogenních mikroorganismů (E.coli, Staphylococcus aureus aj.). a rovněž o vlivu mleziva na rezistenci probiotických mikroorganismů vůči podmínkám gastrointestinálního traktu za in vitro podmínek.
|
Title
| - Colostrum as a source of new primary products in food and food supplements characterized by improved dietary properties and high content of natural biologically active substances. (en)
- Kolostrum jako zdroj nových primárních produktů v potravinách a doplňcích stravy vyznačujících se zlepšenými dietetickými vlastnostmi a vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - bovine colostrum; goat colostrum; colostrum based products; immunoglobulins; probiotics (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - immunoglobulins
- colostrum based products
- goat colostrum
- bovine colostrum
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |