AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • New strains of lactic acid bacteria of genus Bifidobacterium and Lactobacillus of human origin will be isolated, identified and characterised. There will be tested probiotic characteristics of these strains and characteristics which enable their use in the production of functional foods. (en)
  • Budou izolovány, identifikovány a charakterizovány nové kmeny baktérií mléčného kvašení rodu Bifidobacterium a Lactobacillus lidského původu. U těchto kmenů budou testovány probiotické vlastnosti a vlastnosti umožňující jejich využití při výrobě funkčních potravin.
Title
  • The use of procedures on basis of molecular genetics in acquiring of new bacterial strains with probiotic properties with the aim to increase specific genetic sources for production of functional foods. (en)
  • Využití postupů na bázi molekulární genetiky při získávání nových kmenů baktérií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro výrobu funkčních potravin
skos:notation
  • QF3169
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Bifidobacterium; Lactobacillus; lidské probiotické kmeny; identifikace; charakterizace; funkční potraviny; molekulárně genetické metody (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • From faecal discharge of babies and adults people were isolated 40 new types of lactobacilles and 80 bifidobacterias. Types were indentified by biochemical tests and moleculary biologically and there was determinated immunity against impingement of bilio (en)
  • Ze stolice kojenců a dospělých lidí byl izolován soubor 40nových kmenů laktobacilů a 80bifidobakterií. Kmeny byly identifikovány pomocí biochemických testů a molekulárně biologicky a stanovena odolnost vůči působení žlučových solí, nízkého pH. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • Bifidobacterium
  • charakterizace
  • identifikace
  • Lactobacillus
  • funkční potraviny
  • lidské probiotické kmeny
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software