About: Study of grain nutritive value in different cereal species and types for intensive feeding practices of highly-productive ruminants     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the proposed project is to select and evaluate the most widely used cultivars and other materials (lines and/or genetic resources) of main fed cereals (winter wheat, barley, triticale) with regard to nutrition requirements of highly-productiveruminants. The objective is to find major parameters for selection of the most suitable materials based on results of chemical and electrophoretic analyses, %22in vitro%22 model experiments and %22in vivo%22 experiments, and to recommend optimum utilisation ofexamined cereals in nutrition of highly-productive ruminants, particularly dairy cows. One of crucial criteria will be health parameters (parameters of animal internal environment) and quality of animal products (milk quality). The results obtained canbe used in innovation of feeding practices of highly-productive ruminants and in recommendations for state administration organs (Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture) in order to use these results in elaboration of criteria for c (en)
  • Záměrem navrhovaného projektu je vybrat a vyhodnotit nejrozšířenější odrůdy a další materiály (linie, příp. genetické zdroje) hlavních druhů zkrmovaných obilovin (ozimá pšenice, ječmen, tritikale) z hlediska požadavků výživy vysokoprodukčních přežvýkavců. Cílem řešení je na základě výsledků chemických a elektroforetických analýz, modelových pokusů %22in vitro%22 a pokusů %22in vivo%22 vytipovat hlavní parametry pro výběr nejvhodnějších materiálů a doporučit optimální využití studovaných obilovin ve výživě vysokoužitkových přežvýkavců, zejména dojnic. Jedním z rozhodujících kritérií budou zdravotní ukazatele (parametry vnitřního prostředí zvířat) a jakost živočišných produktů (kvalita mléka). Získané poznatky bude možno aplikovat při inovaci krmných technologiívysokoprodukčních přežvýkavců a v doporučení pro orgány státní správy (ÚKZÚZ) k využití dosažených výsledků při tvorbě kritérií pro klasifikaci nových, příp. rajonovaných odrůd studovaných druhů obilovin s definovanou výživnou kvalitou zrna pro přežvýka
Title
  • Study of grain nutritive value in different cereal species and types for intensive feeding practices of highly-productive ruminants (en)
  • Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.
skos:notation
  • QF3133
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • krmné technologie; přežvýkavci; obiloviny; výživa; odrůdy; kvalita mléka; krmná kvalita zrna (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Results, which were obtained during solution of the project, can by used during inovation of nutrition need a formulation of criterias for classify of nowadays or new type of feeding cereals with defined nutrition quality of the seed for ruminants. (en)
  • Výsledky získané během řešení projektu lze aplikovat při inovaci nutričních požadavků přežvýkavců a formulaci kritérií pro klasifikaci stávajících, případně šlechtění nových odrůd krmných obilovin s definovanou výživnou hodnotou zrna pro přežvýkavce. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • kvalita mléka
  • obiloviny
  • odrůdy
  • přežvýkavci
  • výživa
  • krmné technologie
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software