Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The aim of the proposed project is to select and evaluate the most widely used cultivars and other materials (lines and/or genetic resources) of main fed cereals (winter wheat, barley, triticale) with regard to nutrition requirements of highly-productiveruminants. The objective is to find major parameters for selection of the most suitable materials based on results of chemical and electrophoretic analyses, %22in vitro%22 model experiments and %22in vivo%22 experiments, and to recommend optimum utilisation ofexamined cereals in nutrition of highly-productive ruminants, particularly dairy cows. One of crucial criteria will be health parameters (parameters of animal internal environment) and quality of animal products (milk quality). The results obtained canbe used in innovation of feeding practices of highly-productive ruminants and in recommendations for state administration organs (Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture) in order to use these results in elaboration of criteria for c (en)
- Záměrem navrhovaného projektu je vybrat a vyhodnotit nejrozšířenější odrůdy a další materiály (linie, příp. genetické zdroje) hlavních druhů zkrmovaných obilovin (ozimá pšenice, ječmen, tritikale) z hlediska požadavků výživy vysokoprodukčních přežvýkavců. Cílem řešení je na základě výsledků chemických a elektroforetických analýz, modelových pokusů %22in vitro%22 a pokusů %22in vivo%22 vytipovat hlavní parametry pro výběr nejvhodnějších materiálů a doporučit optimální využití studovaných obilovin ve výživě vysokoužitkových přežvýkavců, zejména dojnic. Jedním z rozhodujících kritérií budou zdravotní ukazatele (parametry vnitřního prostředí zvířat) a jakost živočišných produktů (kvalita mléka). Získané poznatky bude možno aplikovat při inovaci krmných technologiívysokoprodukčních přežvýkavců a v doporučení pro orgány státní správy (ÚKZÚZ) k využití dosažených výsledků při tvorbě kritérií pro klasifikaci nových, příp. rajonovaných odrůd studovaných druhů obilovin s definovanou výživnou kvalitou zrna pro přežvýka
|
Title
| - Study of grain nutritive value in different cereal species and types for intensive feeding practices of highly-productive ruminants (en)
- Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - krmné technologie; přežvýkavci; obiloviny; výživa; odrůdy; kvalita mléka; krmná kvalita zrna (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Results, which were obtained during solution of the project, can by used during inovation of nutrition need a formulation of criterias for classify of nowadays or new type of feeding cereals with defined nutrition quality of the seed for ruminants. (en)
- Výsledky získané během řešení projektu lze aplikovat při inovaci nutričních požadavků přežvýkavců a formulaci kritérií pro klasifikaci stávajících, případně šlechtění nových odrůd krmných obilovin s definovanou výživnou hodnotou zrna pro přežvýkavce. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - kvalita mléka
- obiloviny
- odrůdy
- přežvýkavci
- výživa
- krmné technologie
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |