About: Utilization of probiotics in dairy products to improve their quality, nutrition value and health safety     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of this project is to find probiotic strains produced by genus Bifidobacterium and Lactobacillus to expand assortment of functional foods and to propose manufacture technology of dairy products containing clinical effective probiotics number at the end of guarantee. The first step will be test of individual strains resistance at low pH and in the presence of bile salts. The strains satisfying resistance criteria will be characterized from the point of view of saccharides and oligosaccharides fermentation as well as antimicrobial substances production and colonization ability. The determination of the cellular fatty acids profile and ribotyping will be used to characterize individual strains and confirmation of identity in the case of isolationthe strains from complex ecosystems (ripening cheeses). We shall also probe suitable media for the determination of probiotic strains content in different varieties of cheeses and quark spreads at the same time. At the second phase will be selected str (en)
  • Cílem projektu je nalézt kmeny probiotických kultur z rodů Bifidobacterium a Lactobacillus využitelné pro rozšíření sortimentu funkčních potravin a navrhnout technologie výroby mléčných výrobků obsahujících klinicky efektivní počty probiotik na konci záruční doby. V první fázi bude testována odolnost jednotlivých kmenů vůči nízkému pH a přítomnosti žlučových solí. Kmeny splňující kritéria odolnosti budou blíže charakterizovány z hlediska fermentace sacharidů a oligosacharidů, produkce antimikrobiálních látek a kolonizačních schopností. Stanovení profilu celulárních mastných kyselin a ribotypizace budou použity pro charakterizaci jednotlivých kmenů a potvrzení identity v případě izolace kmenů z komplexních ekosystémů(zrající sýry). Zároveň budou hledána vhodná média pro stanovení obsahu probiotických kmenů v různých typech sýrů a tvarohových pomazánek. V druhé fázi budou vybrané kmeny testovány v různých typech sýrů a tvarohových pomazánek s cílem dosáhnout klinicky efektivních počtů probiotik a
Title
  • Utilization of probiotics in dairy products to improve their quality, nutrition value and health safety (en)
  • Využití probiotik v mléčných výrobcích pro zvýšení jejich kvality, nutriční hodnoty a zdravotní bezpečnosti
skos:notation
  • QE1382
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Bifidobacterium (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Výsledky projektu přispějí k rozšíření sortimentu potravin se zdravotním benefitem. (en)
  • Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Výsledky projektu přispějí k rozšíření sortimentu potravin se zdravotním benefitem. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software