About: Interaction of food matrix with small ligands influencing flavour and texture     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This project is divided into 2 basic parts. 1. Retention of aroma compounds in model systems consisting of macromolecules (proteins, polysaccharides) in polar (water) and non-polar (oil) media. The interaction of sensory important compounds will be studied. The reactions will be followed by chromatographic methods. The sensory analysis will be used for evaluation of threshold values as well as for measuring the time-intensity values of taste and aroma perception. 2. The validation of sensory methods and correlation of the results obtained by sensory analysis with those obtained by instrumental methods. Organoleptic properties (taste and aroma) of model systems and real foods will beevaluated by sensory analysis methods (especially by sensory profile methods). The possible correlations with instrumental methods (mostly chromatographic methods) will be looked for by statistical methods, especially multidimensional methods. (en)
  • Projekt se zabývá studiem interakcí mezi potravinami (jejich makromolekulárními složkami, bílkovinami a polysacharidy) a nízkomolekulrními organickými sloučeninami (ligandy), především vonnými a chuťovými látkami, které ovlivňují jednak texturu, jednak chuť, vůni (aroma) potravin. Je studována zejména metodika vhodn  ke studiu uvedených interakcí (senzorická analýza, fyzikálně-chemické a chemické metody). Cílem je hodnocení stávajících metod a vývoj nových, jejich ověření a optimalizace. Projekt je konkrétně zaměřen hlavně na studium metod senzorické analýzy (profilové metody, časová intenzita vjemů), vývoj nových senzorických a instrumentálních metod (v modelových systémech a v reálných potravinách) a studium souvislostí mezi senzorickými a instrumentálními daty s použitím
Title
  • Interaction of food matrix with small ligands influencing flavour and texture (en)
  • Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu
skos:notation
  • OC 96.10
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • taste, aroma, texture, interactions in foods, methods of analysis (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Závěrečná zpráva (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • taste
  • texture
  • aroma
  • interactions in foods
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software