About: Barley Protection against Mykotoxins Producing Fytopathogenic Fungi of Fusarium spp. as the Way of Increase the Quality and Stability of Malt and Beer     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Fusarium head blight causes severe yield and quality losses, but the most serious concern is the possible mycotoxin contamination of cereal food and feed. A lot of malting barley cultivars are susceptible to Fusarium spp. infection. These pathogens not,t only reduce the final yield but also increase the risk of malt contamination with mykotoxins. The toxins can influence the stability of beer as well as increase the risk for human health. We will assessed the resistance sources of barley to Fusarium he, ad blight and evaluate the effects of genotype, pathogen isolate, chemical treatment and enviromental conditions on accumulation of mycotoxins in grain. Genetic, molecular, phytopathological and agrotechnical approaches will be used., (en)
  • Fuzárijní hniloby klasů způsobují vážné výnosové a kvalitativní ztráty obilnin, z nichž nejvážnějšími je možná kontaminace mykotoxiny obilních produktů. Řada odrůd sladovnických ječmenů je náchylná k infekci Fusarium spp. Tyto patogenní organismy nesnižu, jí jen výnos, ale také zvyšují riziko kontaminace sladu mykotoxiny. Toxiny ovlivňují stabilitu piva a jsou nebezpečím pro zdraví lidí. V projektu budou hodnoceny zdroje odolnosti ječmene k napadení fuzárii, sledovány vlivy genotypu, isolátu patogena, che, mické ochraqny a prostředí na akumulaci mykotoxinů v zrně. Genetické, molekulární, fytopatologické a agrotechnické přístupy budou využity.,
Title
  • Barley Protection against Mykotoxins Producing Fytopathogenic Fungi of Fusarium spp. as the Way of Increase the Quality and Stability of Malt and Beer (en)
  • Ochrana ječmene proti mykotoxickým fytopatogenním houbám rodu Fusarium spp. Jako cesta zvýšení kvality a stability sladu a piva
skos:notation
  • ME 568
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • barley, Fusarium, mykotoxins, malt, beer, quality, DON (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • testing of vast collection of gene bank of sprong barley to testify resistance to fussarium infection (en)
  • testování rozsáhlé kolekce genových bank jarního ječměne na odolnost k napadení klasmovými fusárii (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • barley
  • beer
  • malt
  • quality
  • Fusarium
  • mykotoxins
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software