About: Vitivinicultural wastes valorisation for biologically active compounds     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem projektu je vytvoření vědecky podloženého postupu pro reprezentativní odběr, přípravu a zpracování vzorků odpadních látek z vinohradnictví a vinařství (réví, třapiny, matoliny), vlastní analýzu vzorků biomasy vybraného druhu réví, dále vybraných třapin a matolin na obsah resveratrolu, jeho dimerů a oligomerů, dalších polyfenolických látek a lignanů. V rámci projektu budou optimalizovány postupy přípravy vzorků, jejich extrakce a analýzy s důrazem na využití moderních instrumentálních metod (GC-MS, LC-MS, NMR) a na izolaci čistých látek pomocí chromatografických metod. Vedle již popsaného trans-resveratrolu a trans-ε-viniferinu bude dalším cílem identifikovat další látky přítomné v biomase réví, třapin a matolin.
  • The aim of the project is to create a science-based process for representative sampling, sample preparation and processing of waste materials from viticultural practice and vinification (canes, stems, marc), analysis of samples of selected biomass of canes as well as selected biomass of stems and grape marc on the content of resveratrol, its dimers and oligomers , other polyphenols and lignans. In the frame of the project the sample preparation procedures, extraction and analysis with emphasis on the use of modern instrumental techniques (GC-MS, LC-MS, NMR) and the isolation of pure compounds by chromatographic methods will be optimized. In addition to the described trans-resveratrol and trans-ε-viniferin other substances present in the biomass of canes, stems and marc will be also identified. (en)
Title
  • Vitivinicultural wastes valorisation for biologically active compounds (en)
  • Zhodnocení odpadů z vinohradnictví a vinařství na biologicky aktivní látky
skos:notation
  • LD14038
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Wastes; vitiviniculture; vinification; canes; stemps; grape marc; analysis; extraction; resveratrol; derivatives; polyphenolic compounds (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • Wastes
  • analysis
  • derivatives
  • extraction
  • resveratrol
  • canes
  • grape marc
  • stemps
  • vinification
  • vitiviniculture
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software