Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Výzkumný úkol je zaměřen na soustředění moderního sortimentu pravých broskvoní, klingů a nektarinek, testování jejich mrazuodolnosti, vzdornosti virovým chorobám a hodnocení biologických vlastností. Současný sortiment je zastaralý a zvýšené dovozy snižují konkurenceschopnost českých broskví na trhu. Hraniční pěstební podmínky na jedné straně limitují ekonomiku pěstování, na straně druhé blízkost trhu umožňuje docílení lepších chuťových vlastností. Šlechtitelská práce vyžaduje právě pro využití v okrajových podmínkách dokonalou znalost sortimentu a genových zdrojů pro jejich využití v kombinačním šlechtění. Vytvoření databáze je výstupem výzkumného úkolu. XXX
|
Title
| - Gene pool conservation and its utilization in plant breeding of peaches and apricots (en)
- Izolace germoplasmy a genových zdrojů broskvoní pro zachování genofondu a jeho využití pro šlechtitelskou práci
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - genové zdroje, světový sortiment, tolerance kmrazu, virovým chorobám, šarka, hodnocení sortimentu, d (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| |
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - hodnocení sortimentu
- světový sortiment
- tolerance kmrazu
- virovým chorobám
- šarka
- genové zdroje
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |