About: Investigation on pigments formed during technological treatment of garlic and onion     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project deals with the greening of garlic and the pinking of onion during technological treatment. The main goal of the project is structural determination of the pigments formed. Precursors involved in this process and possible formation pathwayswill be evaluated. Major factors affecting formation of the pigments as well as their stability and subsequent interactions with other food components will be investigated. Based on the results obtained, strategies to prevent development of thisundesirable discoloration will be proposed. Physiological properties of the pigments (e.g. their mutagenic activity) will be evaluated. (en)
  • Projekt se zabývá problematikou zelenání česneku a růžovění cibule během technologického zpracování těchto zelenin. Hlavním cílem je určení struktury vznikajících pigmentů, jejich prekurzorů a reakčních mechanismů vedoucích k jejich tvorbě. Důraz budekladen i na studium nejvýznamnějších faktorů, které ovlivňují vznik těchto látek, jakož i jejich stabilitu a následné reakce s ostatními složkami potravin. Na základě získaných výsledků budou navrženy možnosti prevence vzniku těchto nežádoucích zabarveníběhem zpracování cibulových zelenin. Předpokládá se též získání vybraných toxikologických dat těchto pigmentů (zejména údaje o jejich případné mutagenní aktivitě).
Title
  • Investigation on pigments formed during technological treatment of garlic and onion (en)
  • Studium barevných pigmentů vznikajících během technologického zpracování česneku a cibule
skos:notation
  • GP525/03/P007
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Precursors involved in the formation of undesirable pink and green-blue pigments generated during onion and garlic processing, respectively, have been studied. It has been confirmed that the formation of both pigments is of a very similar nature, with (E (en)
  • Podařilo se objasnit příčiny vzniku nežádoucích pigmentů při zpracování cibulových zelenin, identifikovat klíčové primární prekurzory i sekundární meziprodukty a alespoň částečně objasnit strukturu vznikajících látek a reakční mechanismy vedoucí k jejich (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software