About: Study of cultivar effect on qualitative and quantitative variability of patatin protein family in potato tubers     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Patatin proteins represent the most important protein family in potato tubers. It is assumed that these proteins perform a function of the major storage protein. Furthermore, it was found the multiple enzymatic activity at patatin proteins - apparentlyasa part of the plant defense system. The activity of non-specific lipid acyl hydrolase is the most important. With respect for biological and physiochemical quality, it is speculated about their use in food technologies. The portion of patatin proteinsin tuber proteins is very variable - it is reported a range from 20 to 60 %. Information about the extent of cultivar effect on content of patatin proteins in tubers are not procurable. This grant project will attend to study of the extent of cultivareffec t on qualitative and quantitative variability of patatin proteins in potato tubers (Solanum tuberosum L.). Study will be attend to monitoring of qualitative differences in cultivar collection (40 potato cultivars assigned for table use and for (en)
  • Patatinové bílkoviny představují nejvýznamnější skupinu bílkovin bramborových hlíz. Předpokládá se, že plní funkci hlavní zásobní bílkoviny, ale rovněž u nich byla zjištěna mnohočetná enzymatická aktivita s uplatněním v obranném systému rostliny.Nejvýznamnější je aktivita nespecifické lipid acyl hydrolázy (LAH). S ohledem na biologické a fyzikálně-chemické vlastnosti patatinových bílkovin se uvažuje o jejich izolaci při zpracovatelském procesu průmyslových brambor a s jejich následným využitím vpotravinářských technologiích. Podíl patatinových bílkovin v bramborových bílkovinách je velmi variabilní - uváděno je rozpětí 20 až 60 %. Informace o rozsahu vlivu odrůdy na obsah této skupiny bílkovin v bramborových hlízách nejsou dostupné. Projekt sezabývá studiem rozsahu vlivu odrůdy na kvalitativní a kvantitativní variabilitu bílkovin patatinového komplexu v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.). Studium bude probíhat sledováním kvantitativních rozdílů na rozsáhlejším souboru 40 odrůd brambor
Title
  • Study of cultivar effect on qualitative and quantitative variability of patatin protein family in potato tubers (en)
  • Studium vlivu odrůdy na kvalitativní a kvantitativní variabilitu bílkovin patatinového komplexu v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.)
skos:notation
  • GP521/03/P036
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...okUkonceniPodpory
http://linked.open...okZahajeniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Patatinové bílkoviny představují nejvýznamější skupinu bílkovin bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.). Cílem řešení projektu bylo studium základních biochemických charakteristik patatinových bílkovin v rozsahu odrůdové variability a hodnocení  obsahu (cs)
  • Patatin proteins represent the most important part of potato tuber proteins. The aim of the project has been studying of the basic biochemical properties of patatin proteins in dependece on a cultivar variability. The evaluation of relative patatin conte (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software