Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - A partial substitution of common crops by a scale of small-size crops for human nutrition has been a possibility to change the structure of crop production. The diversity of crops for food production has been helpful for both economic and ecological stability of farms, especially those farming under marginal conditions. Moreover, the food supply may be enriched with new products, which have attractive profit and export parameters.Production and quality parameters of the supposed crops (Triricum spelta, buckwheat, amaranth, naked oats) must be tested prior introducing to the crop farming. The objective of the project is selection of the genotypes suitable for the conditions of the Czech Republic and defining a more precise cultivation conditions resulting in high quality products. Moreover the proposals of food products for specific demands of some groups of population (children, elderly, convalescents, and patients with special diets) will be prepared.Economic evaluation of the crops farming and marke (en)
- Jednou z možností restruktralizace rostlinné výroby je substituce běžných plodin maloobjemovými potravinářskými plodinami. Rozšíření spektra potravinářské produkce přispěje ke zvýšení ekologické a ekonomické stability podniku především v marginálních podmínkách.Současně rozšíří potravinářský sortiment o nové výrobky, které jsou přitom ekonomicky i exportně zajímavé. Předpokladem jejich zavedení do pěstitelských systémů a na trh je vyhodnocení parametrů produkce a kvality uvažováných plodin (pšenice špalda, pohanka, laskavec, nahý oves). Cílem projektu je výběr vhodných genotypů pro podmínky ČR a vypracování, respektive zpřesnění pěstitelských technologií s ohledem na kvalitu produkce. Cílem bude i současně přispět k návrhu výrobků odpovídajících specifickým požadavkům určitých skupin obyvatel (děti, rekonvalescenti, staří lidé, nemocní se speciální dietou), což charakter těchto plodin umožňuje. Nedílnou součástí výzkumu bude i vyhodnocení pěstitelských sytémů, odbytu produkce a pomoc prvovýrobcům př
|
Title
| - A study of production and quality of the alternative crops for human healthy nutrition (en)
- Studium produkce a kvality alternativních plodin pro zdravou výživu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Jedná se o velmi rozsáhlou a tím náročnou práci (hodnocení 330 genotypů - v hodnocení za rok 1999 uvedeno 301 genotypů). Hodnocena byla řada ukazatelů v různých klimatických a pedologických podmínkách. Výstupem jsou nejen publikace, ale i praktické techn (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |