Research and development of technique and technology of harvest procedure and post-harvest hops processing. It is neceassary to reach high purity of harvested hops where portion of biological admixtures shouldnt exceed 1% w/w. Harvest losses have to be reduced by 20% compared to the current state. At the section of hops drying the project is aimed at innovation of current drying facilities and the building up of modern dryer type. (en)
Výzkum a vývoj techniky a technologie sklizňového procesu a posklizňové úpravy chmele. Na úseku česání chmele je nezbytné docílit vysokou čistotu sklizeného chmele, kdy podíl biologických příměsí nesmí překročit 1% a sklizňové ztráty snížit oproti současnému stavu o 20%. Na úseku sušení je projekt orientován na inovaci stávajících sušárenských zařízení a na vybudování moderního typu sušárny.
Výzkum a vývoj techniky a technologie sklizňového procesu a posklizňové úpravy byl splněn dle jednotlivých etap. Zkušební technologie (čeascí stroj a komorová sušárna a další zařízení) jsou na úrovni prototypů s požadovanými parametry. (cs)
Research and development of technique and tecnology of harvest procedure as well as hop processing has been carried out. Test technological machines (a hop picking machine, a hop kiln and other facilities) are in the stage of prototypes. (en)