About: Podklady pro ON Dosoušení zavadlé píce a skladování sena, sorpční a energetické vlastnosti stébelnin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project studies problems of final drying process of forage, storing of hay and possible ways of using energy agricultural fibre products. Relewant standards of the Czech Republic and European Community countries are compared in the study. Sorption isotherms of selected forage are tested in the temperature range from 20 oC to 45 oC and tests of calorific values of biomass are carried out within teh project. An experimental drying device was constructed for laboratory sorption testing of samples underexactly defined near ambient air conditions. All measurements are fully computerized and analyzed using specially developed software. The accuracy of measurements by the laboratory device is as follows: near ambient air temperature and sample temperatur e +-0.1 oC, relative air humidity +-2%, sample moisture content +-0.001 g and air velocity +-0.1 m/sec. (en)
  • Projekt řeší problematiku dosoušení píce, skladování sena a využívání energetických stébelnin. Na základě analýz příslušných norem zemí Evropské unie jsou vytvářeny podklady pro kompatibilní českou oborovou normu Dosoušení zavadlé píce a skladování sena.Podklady pro ON jsou doplněny laboratorně zjištěnými sorpčními izotermami travin a jetelovin. U energetických stébelnin je navíc stanovována kalorimetricky výhřevnost. Sopční izotermy jsou vytvářeny na základě prováděných měření na plně computerizovaném zařízení při přesně nastavených a monitorovaných hodnotách teploty, relativní vlhkosti prostředí a rychlosti proudění. Změny vlhkosti vzorku jsou měřeny s přesností 1 mg. Účelem projektu je zvýšení kvality výsledného produktu (prováděny testy změn nutri čních hodnot), snížení energetické náročnosti výrob a s tím souvisejících negativních zátěží životního prostředí. Laboratorně zjištěné hodnoty budou verifikovány praktickými měřeními prováděnými v sekci seníku, jež je opatřena tenzometrickou vahou.
Title
  • Podklady pro ON Dosoušení zavadlé píce a skladování sena, sorpční a energetické vlastnosti stébelnin
  • Backgrounds for the Czech branch standard %22The final drying of forage and hay storing%22, sorption and calorific properties of fibre materials (en)
skos:notation
  • EP7315
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byly vypracovány metodiky a získána data sorpčních isoterm řady stébelnin, která byla publikována v odborné literatuře. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software